Jonnie Irwin, känd från "En plats på landet", är svårt sjuk i cancer.
Jonnie Irwin, känd från "En plats på landet", är svårt sjuk i cancer. - Foto: Stella Pictures

Jonnie Irwins besked om "En plats på landet" – efter cancerdiagnosen

Jonnie Irwin tvingades, i samband med ett cancerbesked, lämna sin roll som programledare för "En plats på landet". Nu delar han med sig av ett glädjebesked som får tittarna att jubla.


Jonnie Irwin, 49, var länge en av programledarna för det brittiska succéprogrammet "En plats på landet". Men i augusti 2020 fick han beskedet att han drabbats av lungcancer som spridit sig till hjärnan.

Irwin gick senare ut och berättade att cancern var obotlig och i en intervju med Hello Magazine i somras förklarade han att hans barn –  sonen Rex, 4, och tvillingparet Rafa och Cormac, 2 – inte känner till att deras pappa är dödligt sjuk.

– Vi sticker våra huvuden i sanden så länge som möjligt, sa han då.

"En plats på landet"-profilen Jonnie Irwin om obotliga cancern: Har inte berättat för barnen

Jonnie Irwin tvingades lämna "En plats på landet"

I samband med cancerbeskedet tvingades Jonnie Irwin lämna "En plats på landet". Producenterna bakom programmet ska ha köpt ut honom och inte velat förlänga det kontrakt han hade, med hänvisning till problem med försäkringen. 

– Det gjorde ont. Det krossade mitt hjärta, jag kände mig djupt besviken. Jag kan inte ens kolla på programmet nu, sa han till The Sun då. 

Jonnie Irwin tillbaka i "En plats på landet"

Men nu kommer Jonnie Irwin med ett glädjebesked. Han syns nämligen i ett helt nytt avsnitt av "En plats på landet", som spelades in förra hösten.

"Goda nyheter att börja veckan med, det finns ett helt nytt avsnitt av @escape_country som sänds imorgon på @bbcone klockan 15.00 och det är ett av mina! Jag åker ner till Somerset och tittar på några fantastiska lantliga fastigheter på några vackra platser. Plus att jag också får besöka en ciderfarm – förmåner med jobbet. Hoppas ni gillar det!”, skriver Irwin på Instagram.

En plats på landet-tittarna: "Värmer i hjärtat"

Och i kommentarsfältet låter inte de positiva reaktionerna vänta på sig. Så här skriver några av tittarna:

"Det här värmer i hjärtat."

"Fantastiskt att se dig tillbaka på tv. Otroligt saknad."

"Helt otroligt att se dig på tv igen! BBC inser att folk med cancer fortfarande kan jobba och vi vill ju också se dig! Bra jobbat Jonnie."

"Du ser fantastisk ut Jonnie."

TV
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!