Torsdag 22 Februari 2024
"Trolltider - legenden om bergatrollet" är SVT:s julkalender 2023.
"Trolltider - legenden om bergatrollet" är SVT:s julkalender 2023. - Foto: Stella Pictures och Johan Paulin/SVT

Ser Love i julkalendern 2023 bekant ut? Det är inte så konstigt

Tycker du att skådisen som spelar karaktären Love i SVT:s julkalender "Trolltider - legenden om bergatrollet" ser lite bekant ut? Då är du inte ensam – och det är heller inte så konstigt.


"Trolltider - legenden om bergatrollet" har, av regissören Lisa Farzaneh, beskrivit som en nytappning av julkalendern "Trolltider" från 1979 och 1985, som ska vara mer spännande. 

– "Sunes jul" ska möta "Sagan om ringen", fast det ska passa för hela familjen, har hon sagt till TT tidigare. 

Julkalendern 2023 har haft premiär – här är tittarnas dom

Kända skådespelare i "Trolltider - legenden om bergatrollet"

Och i årets julkalender får vi se flera kända ansikten, däribland Henrik DorsinKjell Bergqvist, Nour El-Refai och Malte Gårdinger. 

– Jag har varit erbjuden ett par gånger under årets lopp, men det har inte funkat. Den här gången gick det att få ihop det och det känns jättekul, säger Bergqvist om sin julkalenderdebut i en intervju med TT

Nour El Refai "skitjobbig" i julkalendern 2023

Ossian Skarsgård är med i julkalendern 2023

I en av huvudrollerna, som karaktären Saga, hittar vi 14-åriga Matilda Gross, som har ett förflutet i musikalvärlden. Bland annat har hon gjort huvudrollen i "Matilda the Musical" på Malmö Opera.

Gross var bekant med "Trolltider" sedan tidigare, men tror inte att originalversionen hade gått hem lika väl nu som förr.

— Det funkar nog inte med det långsamma tempot i dag. Man måste ju göra saker annorlunda nu. Man får se det som inspiration, har hon sagt till TT.

Matilda Gross karaktär Saga, som är ett människobarn, blir vän med en trollpojke vid namn Love. Och kanske tycker du att han ser lite bekant ut? Det har en förklaring.

Det är nämligen ingen mindre än Ossian Skarsgård som axlar den andra huvudrollen i årets julkalender och  precis som namnet indikerar är han en del av den välkända Skarsgård-familjen.

Ossian Skarsgårds pappa är Stellan Skarsgård

Mer specifikt är Ossian Skarsgård son till skådespelaren Stellan Skarsgård och hans fru Megan Everett. Han är nummer sju i Stellans barnaskara och föddes faktiskt i Norge.

– Vår son föddes tidigt i söndags morse på Ullevåls sjukhus i Oslo. Han ska heta Ossian, sa Stellan till Aftonbladet då. 

Megan Everett och Stellan Skarsgård med sönerna Ossian Skarsgård och Kolbjörn Skarsgård. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Fakta om Ossian Skarsgård: Ålder, syskon och tidigare roller

Så hur gammal är Ossian Skarsgård i dag? Jo, han föddes den 26 april 2009, vilket innebär att han fyller 15 år under våren 2024. Detta gör honom näst yngst bland syskonen Skarsgård som består av följande:

  • Alexander Skarsgård, född 1976
  • Gustaf Skarsgård, född 1980
  • Sam Skarsgård, född 1982
  • Bill Skarsgård, född 1990
  • Eija Skarsgård, född 1992
  • Valter Skarsgård, född 1995
  • Ossian Skarsgård, född 2009
  • Kolbjörn Skarsgård, född 2012

Tidigare har Ossian Skarsgård varit med i filmatiseringen av Alex Schulmans bok "Bränn alla mina brev" som hade premiär 2022.

Men nu är han alltså aktuell i rollen som Love i "Trolltider - legenden om bergatrollet". 

– Han är lite av allt. Lekfull, nyfiken och nonchalant. Han är också lite dryg mot sin syster men det förtjänar hon. Allt det här är väldigt nytt för mig men det är kul att få spela någon annan än mig själv, att få vara det här trollet, har Ossian sagt om karaktären i en intervju med TT

SVT
/
/
Senaste nytt

Fröken Snusk om konkurrenten Lia Larsson – ärliga uttalandet

Christian Bauers vassa pik till Niclas Wahlgren

Niclas Wahlgren publicerade en video där han dansar och spelar luftgitarr. Inte långt efter att videos publicerades la Christian Bauer en kommentar.

Hanna Friberg om Vasaloppet: “Det var avgörande i min träning"

1 timme sedan
Den 3 mars är det dags för Vasaloppet och det är många som planerar att åka till skidspåren. Nyheter24 har pratat med Hanna Friberg, influencer och tidigare vasaloppsåkare, som berättar den tuffa träningen inför loppet.

Danny Saucedos oväntade krav backstage på Melodifestivalen

1 timme sedan
Danny Saucedo gör comeback i Melodifestivalen med låten “Happy That You Found Me". Men vad MÅSTE egentligen den rutinerade artisten ha i logen under sångtävlingen? Det har han berättat för Nyheter24…

Pernilla Wahlgren ambassadör för hårt kritiserade Ozoneair: "Spelar på folks rädsla"

1 timme sedan
Pernilla Wahlgrens kontrakt med luftrenarföretaget Ozoneair uppges vara värt miljoner. Nu möts Ozoneair av hård kritik från Konsumentverket. Detta då Ozoneair bland annat hävdat att deras luftrenare kan bekämpa sjukdomar.

Biskopens otrohet blir film: "Chockad"

2 timmar sedan
Biskopen Thomas Peterssons otrohetsaffär ska filmatiseras, skriver Moviezine. Han var biskop i Visby stift men avkragades sedan han haft ett utomäktenskapligt förhållande med en anställd i stiftet.