"Trolltider - legenden om bergatrollet" är SVT:s julkalender 2023.
"Trolltider - legenden om bergatrollet" är SVT:s julkalender 2023. - Foto: Stella Pictures och Johan Paulin/SVT

Ser Love i julkalendern 2023 bekant ut? Det är inte så konstigt

Tycker du att skådisen som spelar karaktären Love i SVT:s julkalender "Trolltider - legenden om bergatrollet" ser lite bekant ut? Då är du inte ensam – och det är heller inte så konstigt.


"Trolltider - legenden om bergatrollet" har, av regissören Lisa Farzaneh, beskrivit som en nytappning av julkalendern "Trolltider" från 1979 och 1985, som ska vara mer spännande. 

– "Sunes jul" ska möta "Sagan om ringen", fast det ska passa för hela familjen, har hon sagt till TT tidigare. 

Julkalendern 2023 har haft premiär – här är tittarnas dom

Kända skådespelare i "Trolltider - legenden om bergatrollet"

Och i årets julkalender får vi se flera kända ansikten, däribland Henrik DorsinKjell Bergqvist, Nour El-Refai och Malte Gårdinger. 

– Jag har varit erbjuden ett par gånger under årets lopp, men det har inte funkat. Den här gången gick det att få ihop det och det känns jättekul, säger Bergqvist om sin julkalenderdebut i en intervju med TT

Nour El Refai "skitjobbig" i julkalendern 2023

Ossian Skarsgård är med i julkalendern 2023

I en av huvudrollerna, som karaktären Saga, hittar vi 14-åriga Matilda Gross, som har ett förflutet i musikalvärlden. Bland annat har hon gjort huvudrollen i "Matilda the Musical" på Malmö Opera.

Gross var bekant med "Trolltider" sedan tidigare, men tror inte att originalversionen hade gått hem lika väl nu som förr.

— Det funkar nog inte med det långsamma tempot i dag. Man måste ju göra saker annorlunda nu. Man får se det som inspiration, har hon sagt till TT.

Matilda Gross karaktär Saga, som är ett människobarn, blir vän med en trollpojke vid namn Love. Och kanske tycker du att han ser lite bekant ut? Det har en förklaring.

Det är nämligen ingen mindre än Ossian Skarsgård som axlar den andra huvudrollen i årets julkalender och  precis som namnet indikerar är han en del av den välkända Skarsgård-familjen.

Ossian Skarsgårds pappa är Stellan Skarsgård

Mer specifikt är Ossian Skarsgård son till skådespelaren Stellan Skarsgård och hans fru Megan Everett. Han är nummer sju i Stellans barnaskara och föddes faktiskt i Norge.

– Vår son föddes tidigt i söndags morse på Ullevåls sjukhus i Oslo. Han ska heta Ossian, sa Stellan till Aftonbladet då. 

Megan Everett och Stellan Skarsgård med sönerna Ossian Skarsgård och Kolbjörn Skarsgård. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Fakta om Ossian Skarsgård: Ålder, syskon och tidigare roller

Så hur gammal är Ossian Skarsgård i dag? Jo, han föddes den 26 april 2009, vilket innebär att han fyller 15 år under våren 2024. Detta gör honom näst yngst bland syskonen Skarsgård som består av följande:

  • Alexander Skarsgård, född 1976
  • Gustaf Skarsgård, född 1980
  • Sam Skarsgård, född 1982
  • Bill Skarsgård, född 1990
  • Eija Skarsgård, född 1992
  • Valter Skarsgård, född 1995
  • Ossian Skarsgård, född 2009
  • Kolbjörn Skarsgård, född 2012

Tidigare har Ossian Skarsgård varit med i filmatiseringen av Alex Schulmans bok "Bränn alla mina brev" som hade premiär 2022.

Men nu är han alltså aktuell i rollen som Love i "Trolltider - legenden om bergatrollet". 

– Han är lite av allt. Lekfull, nyfiken och nonchalant. Han är också lite dryg mot sin syster men det förtjänar hon. Allt det här är väldigt nytt för mig men det är kul att få spela någon annan än mig själv, att få vara det här trollet, har Ossian sagt om karaktären i en intervju med TT

SVT
/
/
Senaste nytt

Tittarna rasar när Lucas Eriksson lämnar Sveriges mästerkock

igår 22:34

Komikern Richard Lewis är död

igår 22:18
Den amerikanske komikern och skådespelaren Richard Lewis har avlidit, rapporterar Variety.

Ryan Gosling ska sjunga på Oscarsgalan

igår 21:34
Ryan Gosling har dubbla anledningar att vara nervös inför Oscarsgalan. Den amerikanska filmstjärnan är inte bara nominerad till bästa manliga biroll utan ska också uppträda med låten "I'm just Ken" från filmen "Barbie" på galan, meddelar arrangören.

"Warzone" till mobilen får släppdatum

igår 19:06
50 miljoner spelare har registrerat sitt intresse på förhand. Den 21 mars är det dags för dem att lägga vantarna på mobilvarianten av skjutarspelet "Call of duty: Warzone" på sina Android och Ios-prylar.

"Torparrock" öppnar femte deltävlingen

igår 18:32
Karlstadsbördige skådespelaren och musikern Johan Östling öppnar Melodifestivalens femte deltävling i just Karlstad på lördag med en hyllning till Sven-Ingvars klassiker "Torparrock", skriver SVT i ett pressmeddelande.

Karl Fredrik om speciella gåvan från fästmannen Petter: "Det glömmer jag aldrig"

igår 18:07
Karl Fredrik Gustafsson bor tillsammans med fästmannen Petter Kjellén på en gård i Österlen. Paret har hållit ihop sedan studietiden. Här får du veta vad Petter gav Karl Fredrik första gången han blev hembjuden till honom.