"Stjärnorna på slottet" spelas in på Bäckaskog slott.
"Stjärnorna på slottet" spelas in på Bäckaskog slott. - Foto: Christoffer Lomfors/SVT och Stella Pictures

Så mycket kostar en natt på "Stjärnorna på slottet"-slottet

Den artonde säsongen av "Stjärnorna på slottet" spelades in på Bäckaskog slott utanför Kristianstad. Men vad kostar egentligen en natt på slottet där kändisarna huserar i SVT-långköraren?


Det var den 30 december som den nya säsongen av "Stjärnorna på slottet" hade premiär i SVT. Sedan dess har Mark Levengood, Caroline af Ugglas, Pernilla Wiberg och Marcus Samuelsson delat med sig av både högt och lågt under sina respektive dagar. 

Näst på tur är Sanna Nielsen som tycks ha en nervkittlande dag inplanerad för henne och de övriga kändisarna som medverkar i programmet.

– Asså jag är så sjukt nervös över min aktivitet. Hur i hela friden har jag valt det som jag valt?, sa hon i slutet av det senaste avsnittet. 

Så mycket bestämmer kändisarna i "Stjärnorna på slottet" EGENTLIGEN

"Stjärnorna på slottet" spelas in på Bäckaskog slott

Många av aktiviteterna, och alla måltider, utspelar sig – inte helt oväntat – i just slottsmiljö. Och kanske är du nyfiken på slottet där programmet spelas in eller till och med sugen på att göra ett eget besök?

Då får du bege dig till skånska Fjälkinge, drygt 18 kilometer från Kristianstad. Där ligger nämligen Bäckaskog slott som är platsen där "Stjärnorna på slottet"-inspelningen äger rum.

Stjärnorna på slottet-festen som tittarna inte fick se

"Stjärnorna på slottet" spelas in på Bäckaskog slott i Skåne. Foto: Stella Pictures

Stjärnorna på slottet-kocken om stora utmaningen: "Problem"

På slottet finns en restaurang som serverar både lunch och middag och för den som vill spendera en natt i slottsmiljön finns flera alternativ i olika prisklasser. 

Kostnaden för en natt i ett dubbelrum på slottet, beläget på tredje våningen, med utsikt över trädgården och frukost inkluderad, landar på 2 750 kronor vid ett tillgängligt datum i februari 2024. 

Om man vill lyxa till det ännu mer kan man, i februari 2024, få en natt i en tvårumssvit på slottet för 3 000 kronor. Även i detta alternativ ingår frukost. 

Observera att priserna kan variera beroende på tillgänglighet och datum. 

Det gjorde deltagarna i “Stjärnorna på slottet” på kvällarna

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!