Lisa Ajax och Fröken Snusk tävlar i Melodifestivalen 2024.
Lisa Ajax och Fröken Snusk tävlar i Melodifestivalen 2024. - Foto: Magnus Andersson/TT och Stella Pictures

Lisa Ajax ärliga ord om Fröken Snusk: ”Hon kanske är…"

Lisa Ajax är en av artisterna i Melodifestivalen 2024 där hon ställer upp med bidraget “Awful Liar”. För Nyheter24 berättar hon allt om vad som står på hennes “rider” och vad hon är mest nervös inför.


Den 3 februari går den första deltävlingen i Melodifestivalen 2024 av stapeln, och de som slåss om finalplatserna är Adam Woods, Samir & Viktor, Melina Borglowe, Elisa Lindström, Lisa Ajax och Smash Into Pieces

Melodifestivalen 2024: Artister, startordning och datum

Carina Berg är programledare för Melodifestivalen 2024

Den som leder Melodifestivalen 2024 är Carina Berg, som enligt initiala uppgifter till Aftonbladet skulle ha Björn Gustafsson som sidekick. SVT har däremot varit förtegna kring uppgifterna om Björn Gustafsson, och ännu inte bekräftat om de stämmer eller inte. 

Allt om Carina Berg: Barn, hus, pojkvän och pengar

Carina Berg är programledare för Melodifestivalen. Foto: Anders Wiklund/TT

Lisa Ajax tidigare Melodifestivalen-låtar

2014 vann Lisa Ajax Idol, och var då den yngsta vinnaren någonsin. Därefter har karriären fortsatt att blomstra, och hon har varit ett återkommande namn i Melodifestivalen. 2016 ställde Lisa Ajax upp med “My Heart Wants Me Dead”, 2017 tävlade hon med “I Don’t Give A” och 2019 uppträdde hon med “Torn”. Samtliga gånger tog sig artisten till final i Melodifestivalen. 2022 tävlade Lisa Ajax tillsammans med artisten Niello med låten “Tror du att jag bryr mig”, och det blev första året som hon inte kvalificerade sig till final. 

Allt om Lisa Ajax – Längd, barn och pojkvännen Max Huss

isa Ajax med bidraget Awful Liar under torsdagens genrep. Foto: Johan Nilsson/TT

Lisa Ajax om sina chanser i Mello 2024

Nu är det dags för Lisa Ajax att testa sina chanser igen, den här gången med bidraget “Awful Liar”. När Nyheter24 träffade Lisa Ajax på en pressträff, i samband med att artisterna offentliggjordes i december 2023, berättade hon allt om sitt nummer. 

Du är ju ändå lite av ett Mello-proffs. Vad har du för recept för att ta dig så långt som möjligt den här gången?

– Jag ser mig inte som ett Mello-proffs. Absolut, jag vet ju vad som händer här, men varje gång som man är med så är det fortfarande lika nervöst och spännande och kul.

– Allting handlar ju om låten. Jag tycker att jag har en väldigt bra låt i år, och det är ju den som kan ta mig långt. Så jag hoppas och tror att det svenska folket ändå kommer att känna att de gillar den. 

Vad är du mest nervös inför?

– Det är ju en väldigt svår låt rent sångmässigt och tekniskt. Så jag är absolut nervös över det. Det krävs hård träning från min sida för att öva på den här låten, och det är lite nervigt. Det kommer gå bra, men det är det som är svårast med den här låten.

Lisa Ajax bebislycka – är gravid med sitt första barn

Lisa Ajax är gravid med sitt första barn. Foto: Johan Nilsson/TT

Det vill Lisa Ajax i logen på Melodifestivalen 2024 

Vad kommer stå på din “rider” under Melodifestivalen? Vad vill du ha i logen?

– Jag vill ha honung i min loge. Har jag inte honung så är det liksom… inte bra. Jag halsar ju honung. Jag tar det rätt ner i munnen, och det gör det bara lent och härligt innan man ska gå upp på scen. Och sen behöver jag vatten, för det är också extremt viktigt. 

– Självklart, jag älskar godis och sånt där, det är nice. Chokladbollar älskar jag, så det hade varit trevligt att ha i logen. Men honung och vatten är det absolut viktigaste, och citron är också jättebra. Blanda honung, citron och ingefära i varmt vatten. 

Lisa Ajax om Fröken Snusk

Vem av de andra tävlande ser du mest fram emot att träffa på efterfesten? 

– Åh gud, jag vet verkligen inte. Ja, men Fröken Snusk kanske är ashärlig att festa med. Det tror jag. 

Vem är Fröken Snusk? Allt om namnet, åldern, låtarna och anmälningarna

Har Fröken Snusk avslöjat sin identitet inför Mello 2024?

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!