Gunilla Persson tävlar i Melodifestivalen 2024.
Gunilla Persson tävlar i Melodifestivalen 2024. - Foto: Henrik Montgomery/TT och Stella Pictures

Gunilla Perssons stora oro inför Melodifestivalen: “Svimma av…”

Gunilla Persson är en av artisterna i Melodifestivalen 2024, där hon tävlar om sångfågeln med bidraget “I Won’t Shake (La La Gunilla). För Nyheter24 har hon tidigare berättat vad hon är mest nervös inför när hon äntrar Melloscenen...


Den 17 februari 2024 är det dags för den tredje deltävlingen av musiktävlingen Melodifestivalen. Det stjärnspäckade startfältet som ska fightas om finalplatserna består av Jacqline, Clara Klingenström, Kim Cesarion, Klaudy, Gunilla Persson och Cazzi Opeia

Allt om Gunilla Persson: Modellkarriären som ung, dottern Erika, sjukdomen och hennes partners

Gunilla Persson inlagd på sjukhus innan Melodifestivalen 2024

Ett av namnen som varit allra mest omtalade inför årets upplaga av Melodifestivalen är den svenska Hollywoodfrun Gunilla Persson. Med låten “I Won’t Shake (La La Gunilla)” är hon ett av bidragen som tävlar i Växjö. 

Men inför tävlingen har det varit stor dramatik kring Gunilla Persson. Bara två veckor före Melodifestivalen-debuten fick hon nämligen föras till sjukhus på grund av svår yrsel. Det gjorde att hon fick skjuta upp resan till Sverige ett par dagar. 

Zara Larssons ord om Gunilla Persson - bara dagar innan Mello


Melodifestivalen 2024: Gunilla Persson ställer in alla intervjuer

På torsdagen, två dagar innan Melodifestivalen, meddelade också Gunilla Perssons pressperson i ett sms till Aftonbladet att tv-profilen ställer in dagens intervjuer. Detta på grund av yrsel och jetlag, och för att Gunilla Persson ska kunna ha fokus på att vila och på repetitionerna.

Gunilla Persson tävlar i Melodifestivalen 2024. Foto: Stella Pictures

Ju närmare Melodifestivalen närmar sig, desto mer verkar Gunilla Perssons odds sjunka, och hon tycks därmed ha allt större chanser att ta sig till direkt till finalen. Låten har beskrivits som en countrydänga, och är skriven av Fredrik Andersson

Gunilla Persson i bråk med Leif GW Persson – dottern Erika Persson fick gå mellan

Gunilla Persson: "Klart man är rädd"

När Nyheter24 träffade Gunilla Persson i slutet av 2023, i samband med en pressträff, berättade hon om låten och vad som oroar henne mest inför framträdandet. 

– Det är en sång som handlar om mig. Det är en väldigt bra sång. Den är up-beat och rolig, men samtidigt seriös, har Gunilla berättat. 

Vad är du mest nervös inför? 

– Det är klart att man är rädd att man ska ramla av scenen, att man ska falla ihop som en säck eller bara svimma av nervositet. Det är väl sådana saker man tänker på. Att man inte har för höga klackar. Jag hade för höga klackar på mig här (på pressträffen reds.anm) så jag var tvungen att ta av mig dem. Så det har jag lärt mig, att jag ska definitivt inte ha några höga klackar på mig nästa gång. 

– Jag tror att det är viktigt att man känner sig bekväm. Och att man förstår att alla är lika nervösa, så att det inte bara är jag. Vi ska försöka göra det bästa av det och skapa så många vänskaper som möjligt.

Så låter det när Gunilla Persson sjunger – hör sångrösten här

Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev
/