Det har riktats kritik mot killarna i Bachelorette 2024.
Det har riktats kritik mot killarna. - Foto: Nyheter24 och Skärmavbild/TV4/Bachelorette

Kritik mot killarna i Bachelorette – Sonjas svar: “Ta ansvar”

Årets säsong av ”Bachelorette” fortsätter att skapa stor diskussion och många ställer sig kritiska till killarnas beteende. För Nyheter24 berättar Sonja Livbom om sina känslor kring det hela.


28-åriga Sonja Livbom är från Nacka i Stockholm och under våren 2024 söker hon kärleken i ett av TV4:s succéprogram. Sonja Livbom är nämligen 2024 års "Bachelorette". Under några minst sagt händelserika veckor i Mexiko dejtade Sonja ett helt gäng med killar, i hopp om att hitta sin perfekta matchning. 

Sonja Livbom söker kärleken i "Bachelorette" 2024

Sonja har inte bara fångat många av killarnas uppmärksamhet, hon har även stulit hela svenska folkets hjärtan i sin roll som 2024 års ”Bachelorette”. På sociala medier hyllas hon och även tittarna har fallit pladask för 28-åringen. 

Sonja Livbom är årets Bachelorette. Foto: Nyheter24

För Nyheter24 bekräftar Sonja att det absolut har trillat in en del DM:s i inkorgen, men de meddelanden som sticker ut är från de unga tjejer som hör av sig. 

– Det jag har märkt, och det jag svarar på, det är de fantastiska yngre tjejerna som hör av sig och verkligen tackar mig för att jag vågar säga vad jag tycker. Att folk säger att det är en inspiration är den finaste komplimangen man kan få. Att vara en inspiration genom att bara vara sig själv, berättar Sonja och fortsätter: 

– Det är glädjande men också tungt att vi har så mycket unga tjejer där ute som känner att det inte finns en plats att kunna få vara sig själv. Att kunna säga vad man tycker och tänker och känner. 

Sjuka avslöjandet i Bachelorette: "Visste ej att det filmades"

Kritik mot killarna i Bachelorette 2024

Under 2024 års säsong av “Bachelorette” har tittarna riktat stark kritik mot killarna på sociala medier. I det första avsnittet av “Killarna avslöjar allt” uppstår stor diskussion efter att deltagaren Amir Ibrahim kommenterade en person i produktionens kropp. I nästföljande avsnitt erkände Mathias Jonsson att han medverkade i programmet för att få en “betald semester”. Han uttryckte även hur han egentligen föredrar “mindre och yngre tjejer”, och kommenterar att en annan av killarna sitter “bögigt”. 

Amir har mött stor kritik. Foto: TV4/Bachelorette

Han lämnar Bachelorette 2024: "Har tjej..."

Sonja Livbom om kritiken mot killarna i Bachelorette: "Stor problematik"

Bachelorette-programledaren Malin Stenbäck har ett flertal gånger satt ner foten under “Killarna avslöjar allt”, och deltagarnas beteende har väckt stor diskussion. För Nyheter24 berättar Sonja Livbom om vad hon tänker om den kritikstorm som riktats mot de manliga killarna i programmet. 

– Jättemycket backning på att man är så mycket i känslan och det är en prestation. En sak som vi inte får glömma bort är värmen. Jag förstår att man har siesta i vissa länder. Du blir så trött av hur varmt det är, du ska hela tiden vara igång, det är en prestation och det är kameror runt dig hela tiden. Så jag förstår att man blir lite knäpp, och jag blev också lite knäpp, säger Sonja och fortsätter: 

– Att man uttrycker sig klumpigt om saker, det känner jag är mänskligt. Perfektion, vad är det? Och vem bestämmer det? Det är klart som fasiken att vi säger konstiga saker. Men det som jag kan tycka har varit jobbigt efteråt är att man inte äger sina misstag. Det visar också på någon form av icke-förståelse. Och det är det som också gör problematiken i vårt samhälle så stor i de här frågorna. 

Malin Stenbäck röt ifrån i studion. Foto: TV4/Bachelorette

Tittarna rasar på Bachelorette: "TV4 vad håller ni på med?"

"Man behöver ta ansvar"

Sonja förklarar vidare att hon ändå är glad att diskussionen har uppstått, eftersom det är viktiga frågor som berörs. Däremot betonar hon även problematiken med den hatstorm som har uppstått. 

– Man behöver ta ansvar. Och om man inte kan förstå så tycker jag att det är ens egna ansvar att lära sig. 

– Men sedan så tycker jag inte om det här kritiska hatet mot människor. När man hatar på varandra så hamnar du på samma nivå som den du hatar på, så det står jag inte bakom överhuvudtaget. Det har varit många känslor kring det som har pratats om.

Så är reglerna kring alkohol Bachelorette 2024

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!