TV4 lägger ner ytterligare ett program på obestämd tid.
TV4 lägger ner ytterligare ett program på obestämd tid. - Foto: Foto: Henrik Montgomery/TT och Fredrik Sandberg/TT

TV4-programmet läggs ner: "Vet inte om det kommer tillbaka"

Under det senaste året har TV4 lagt ner flera program, däribland "Let's Dance" och "Karl Fredrik på Österlen". Nu läggs ytterligare en tittarfavorit ner på obestämd tid.


Det är flera uppskattade TV4-program som försvunnit ur tv-tablån under det senaste året. 

I augusti förra året stod det klart att långköraren "Let's Dance", vars senaste säsong programleddes av David Lindgren och Kristin Kaspersen, skulle läggas ner.

– Sedan starten 2006 så har hela 18 säsonger sänts, men 2024 så är det dags för en paus. Trots att Let's Dance fortfarande är ett program med mer än en miljon tittare varje vecka så har tittarsiffrorna stadigt dalat under de senaste åren. Den trenden vill vi bryta och då behöver vi en paus för att se över hur vi skulle kunna förnya oss och komma tillbaka igen 2025 med ny energi, sa Fredrik Arefalk, kanal- och innehållsdirektör på TV4, då.

Därefter har ett helt gäng andra TV4-program lagts på is, däribland "Talang", "Karl Fredrik på Österlen" och "Biggest Loser". 

Nu svarar TV4: Därför stoppar vi alla program

Foto: Fredrik Sandberg/TT

TV4 klipper bort hel dejtingsommar i Bonde söker fru: "Av hänsyn till de som berörs"

Talkshowen "Tilde" i TV4 pausas 

Nu är det ytterligare ett program som inte får någon ny säsong under 2024. Det rör sig denna gång om talkshowen "Tilde" som leds av Tilde de Paula Eby

Vanligtvis sänds programmet under somrarna och i tidigare säsonger har man gästats av exempelvis Tomas Ledin, Johanna Nordström och Felix Herngren

Tilde de Paula delar ärlig bild – efter frågorna om utseendet

Tilde de Paula Eby har lett talkshowen "Tilde". Foto: Christine Olsson/TT

Men i år blir det alltså inget "Tilde" i TV4, vilket Hänt var först att rapportera om.

– Vi bestämde förra sommaren i och med att det är en sån sportsommar så kommer inte vi köra i sommar. Det finns bara så mycket tv-tid man kan lägga på en sommar. Det här blir en bra sommar att pausa på. Jag vet inte om det kommer tillbaka eller inte, jag har ingen aning. det är ett sånt kul program att göra, men det är inte jättedumt att vara ledig heller, berättar Tilde för tidningen.

Tittarna rasar mot TV4:s förändring i populära programmet: "Gräver sin egen grav"

TV4
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!