1 av 3
2 av 3
3 av 3

Så planerade Camilla Henemark sin död

I onsdagens avsnitt av "Berg flyttar in" berättar Camilla Henemark öppenhjärtigt om de svåra tiderna då hon bodde på gatan och till slut planerade att begå självmord.


Camilla Henemark

Camilla Henemark blev känd genom sin medverkan i bandet Army of Lovers, som även innefattade Alexander Bard, Jean-Pierre Barda och Dominika Peczynski. Bandet gjorde sig kända för sin frispåkighet då de ofta uttalade sig utsvävande om sex och droger. Henemark sparkades efter ett bråk från bandet 1991 men fick komma tillbaka 1995.

Innan artistlivet arbetade Camilla som fotomodell. Hennes mamma är en svensk dansare och frisörska, pappan är från en fin nigeriansk familj, vilket var orsaken till att det aldrig var tal om giftemål mellan dem – pappans familj tyckte inte att mamman var tillräckligt fin.

"Berg flyttar in" sänds ikväll klockan 21.00 på TV4

STOCKHOLM. Efter ett tungt år på gatan fick Army of Lovers-stjärnan Camilla Henemark nog och bestämde sig för att ta sitt liv.

- Jag tyckte bara att ingen behövde mig längre: ”Jag behövs inte. Vad är jag kvar för? Jag har ingenting att leva för”. Då började jag att planera för att försvinna, berättar hon i kvällens avsnitt av Berg flyttar in”.

Idag bor Camilla sedan ett år tillbaka på ett stödboende medan hon håller på att bli kvitt alla de mediciner hon tvingats ta efter tvångsvården som efterföljde självmordsplanerna. Snart är hon frisk och får flytta ut.

Medias mobbningsdrev

Självmordsplanerna började efter ett mobbingdrev i media kombinerat med pappas död och ett eskalerande alkoholmissbruk.

- Hade jag haft barn så hade jag ändå sagt att jag kunde ha varit kvar för mitt barn, berättar Henemark.

Tankarna på att allting snart skulle vara slut blev som en tröst för Camilla.

- Jag fick faktiskt ny energi av det också. Det blev en tröst; jag ska slippa det här nu – jag är klar.

När det var bestämt att hon skulle avsluta sitt liv ville hon göra av med alla sina pengar och ägodelar. Ett drag som i slutändan blev hennes räddning, då det uppmärksammades att någonting inte stod rätt till.

Mamman visste ingenting

Under hennes svåra år visste aldrig hennes mamma vad som stod på.

- Hon förstod ingenting utav det här, jag hade ju hållit henne utanför i ett år. Sen gjorde jag mig osams med henne också, tvingade henne att säga ”du är ju vuxen och jag har en ny familj nu” - absolut ingenting som jag tror att hon ens tänkte på, berättar Camilla och fortsätter:

- Jag ville att hon skulle säga så bara så att jag kunde säga ”jaja, du sa ju så – alltså har jag inget skäl för din skull att vara kvar” Det känns helt bisarrt när jag tänker på det nu.

På söndag kan du läsa en längre intervju med Camilla Henemark här på Nyheter24.

/
/
/
/
TV4
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!