Så lever Tindersvindlarens offer idag – efter dokumentären
Cecilie Fjellhøy, Ayleen Charlotte och Pernilla Sjöholm lurades på miljonbelopp av Tindersvindlaren. - Foto: Stella Pictures och Netflix

Så lever Tindersvindlarens offer idag – efter dokumentären

Pernilla Sjöholm, Cecilie Fjellhøy och Ayleen Charlotte blev kända världen över efter dokumentären Tindersvindlaren på Netflix som gick till botten med hur de lurats på miljonbelopp av Simon Leviev. Nyheter24 reder ut hur offrens liv ser ut idag.


Dokumentären på allas läppar just nu är “Tindersvindlaren” där vi får följa tre kvinnor som blivit bedragna på miljonbelopp via dejtingappen Tinder. Den som pekas ut som den skyldige är Simon Leviev

Netflix-dokumentären som toppar listorna kretsar kring Pernilla Sjöholm, Cecilie Fjellhøy och Ayleen Charlotte som alla blivit lurade på enorma summor pengar av Tindersvindlaren Simon Leviev, och deras jakt på sanningen.

Här kan du läsa allt om Tindersvindlaren Simon Leviev.

Simon Leviev pekades ut som den notoriske bedragaren. Foto: Netflix

Men hur lever egentligen Pernilla, Cecilie och Ayleen idag – efter den världskända dokumentären? Nyheter24 reder ut allt. 

Efter Netflix-dokumentären om Tindersvindlaren Simon Leviev – hur lever Cecilie Fjellhøy idag?

Cecilie Fjellhøy var den första av kvinnorna i dokumentären som föll offer för Tindersvindlarens framfart. Ursprungligen är hon norsk men bodde i London när hon blåstes på miljonbelopp av Simon Leviev, något som hon än idag fortfarande betalar av.

Idag lever norska Cecilie Fjellhøy fortfarande i London där hon jobbar som UX- och tjänstdesigner på mjukvaruutvecklingsföretaget Sopra Steria. 

Hon har också grundat en ideell organisation vid namn "Action: Reaction" som arbetar för att öka medvetenheten om bedrägerier med syfte att “skapa förändring i lagstiftningen och hjälpa offer med att få ordentlig hjälp, både mental och jurdisk”, skriver Esquire.

Av hennes Instagram att döma är hon dessutom fortfarande nära vän med Pernilla. De två väninnorna åkte till och med på semester till Grekland föregående sommar. Enligt dokumentären är hon fortfarande singel men är tillbaka på appen Tinder och letar efter kärleken. 

Men det värsta för Cecilie efter dokumentären har varit den brist på hjälp hon fått från polisen och från banken. I en intervju med ELLE uppger hon att hon är det enda av offren som har stått åtalad i rätten. Tre banker har dömt henne till att betala tillbaka skulderna, och hennes rädsla för borgenärer i Norge har gjort att hon inte kan återvända till sitt hemland. En av bankerna har dock skrivit av hennes skuld helt. 

Efter dokumentären om Tindersvindlaren Simon Leviev – hur lever svenska Pernilla Sjöholm idag?

Pernilla Sjöholm har däremot ännu inte vågat ge sig ut på dejtingappen igen. Till Aftonbladet säger hon att bedrägeriet som hon utsattes för av Tindersvindlaren har påverkat hennes tillit till andra människor. 

– Ja, jättemycket. Jag försöker jobba på det men jag har jättesvårt att helt släppa in nya personer i mitt liv. Sedan går det i bra och dåliga perioder. Vissa perioder mår du jättebra, sen kan det gå in som i ett skov där du nästan blir lite paranoid, säger Pernilla. 

Precis som Cecilie dras Pernilla Sjöholm fortfarande med skulder och för tidningen poängterar hon att Netflix-dokumentären inte har varit någon ekonomisk räddning då hon fortfarande har summor som hon betalar av. Idag är Pernilla mellan jobb men är arbetssökande key account manager.  

I en intervju med Amelia berättar Pernilla att händelsen traumatiserat henne till den grad att hon försökt gå i terapi för att få bukt med den grundtrygghet som hon förlorat. 

Hon berättar även att Cecilie och Pernilla har fungerat som varandras terapeuter och att de fortfarande har en väldigt tight relation. 

– Att möta Pernilla och ha henne vid min sida de senaste åren har betytt allt. Jag hade aldrig klarat av den här kampen utan henne. Hon har dessutom det snällaste hjärtat i världen. Vi kommer aldrig att ge upp och det är fint att ha en person vid sin sida som har samma kampvilja som jag, säger Cecilie Fjellhoy till Amelia.

Cecilie Fjellhøy, Ayleen Charlotte och Pernilla Sjöholm blev världskända över en natt. Foto: Stella Pictures

Efter dokumentären om Tindersvindlaren Simon Leviev – hur lever Ayleen Charlotte idag?

Ayleen Charlotte är från Amsterdam och i dokumentären säger hon att hon jobbar inom mode. Det var hon som slutligen lurade Tindersvindlaren själv. I Netflix-dokumentären säger hon att hon fortfarande betalar av sina skulder, men tittarna fick se henne få tillbaka en del av sina pengar genom att sälja av Simon Levievs designerkläder. 

Inte mycket mer är känt för allmänheten om Ayleen idag, och det verkar inte heller som att hon har sociala medier. Hon håller helt enkelt sitt liv privat. 

Dokumentären har blivit en snackis världen över. Foto: Stella Pictures

Kvinnorna i Netflix-dokumentären Tindersvindlaren startade insamling

Efter dokumentären och det enorma stöd kvinnorna fick bestämde de sig för att starta en insamling via GoFundMe för att kunna betala tillbaka sina skulder. 

"Vi inser att det finns tusen andra värdiga ändamål att donera till, och förblir evigt tacksamma om du väljer att donera till den här. Allt vi vill är att få tillbaka våra liv.", skrev de i insamlingens beskrivning.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!