Ryska utrikesministeriet uppger att en anslutning av Sverige och Finland till Nato kommer att kräva ett ryskt "svar".
Ryska utrikesministeriet uppger att en anslutning av Sverige och Finland till Nato kommer att kräva ett ryskt "svar". - Foto: Virginia Mayo/TT och Sergei Ilyin/TT

Hotet från Ryssland: Går Sverige med i Nato krävs ett ryskt "svar"

Ryska utrikesministeriet går ut med att en anslutning av Sverige och Finland till Nato kommer att kräva ett ryskt "svar", rapporterar statskontrollerade nyhetsbyrån Ria Novosti.


Under fredagen har det fortsatt pågått strider till följd av Rysslands invasion av Ukraina. En rysk offensiv mot Kiev är i full gång. Ryska trupper har, enligt AFP, tagit sig in i huvudstadsregionen och på fredagen kom flera rapporter om explosioner i huvudstaden – som nu sägs vara omringat. 

Ryska hotet om Sverige och Nato: Kan leda till militära och politiska konsekvenser

Ryska utrikesministeriet uppger under fredagen att om Sverige och Finland vill ansluta sig till Nato kommer det kräva ett "svar" från Ryssland, rapporterar statskontrollerade nyhetsbyrån Ria Novosti, enligt Expressen.

– Sverige och Finland ska inte basera sin säkerhet på att skada andra länders säkerhet och deras anslutning till Nato kan leda till militära och politiska konsekvenser, säger talespersonen Maria Zacharova på en presskonferens.

Om Sverige går med i Nato: "vidta åtgärder"

Om Sverige och Finland går med i Nato kommer Ryssland tvingas att ”vidta åtgärder”, skriver ryska utrikesdepartementet.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!