Philip Diab.
Philip Diab avslöjar nu sitt bästa livsråd. - Foto: Skärmdump/TV3 och Privat

Philip Diabs bästa livsråd – och tips i ekonomisk knipa

I över tio år har deltagare i Lyxfällan, som tampas med skuldberg och andra trassliga ekonomiska situationer, fått hjälp av coachen Philip Diab. För Nyheter24 delar han med sig av sitt absolut bästa livsråd.


Philip Diab är, förutom programledarna Magnus Hedberg och Magdalena Kowalczyk, den som bistår deltagare i Lyxfällan med råd och tips för att komma ur en ond spiral kantad av skuldberg och obetalda räkningar.

Philip Diab har tidigare berättat om vilka fall han aldrig kommer att glömma, och vad som är svårast med att hjälpa deltagare i programmet.

Lyxfällans Philip Diab. Foto: Privat

Det här är Lyxfällans Philip Diabs bästa råd

Med en lång karriär som coach bakom sig har Diab samlat på sig en hel del råd och tips, både generellt och för den som befinner sig i ekonomiskt trubbel. Nyheter24 tog reda på vad som är hans absolut bästa råd.

Vad är ditt bästa råd till någon som har satt sig i en knivig ekonomisk sits?

– Se dig själv som fullt kapabel och ta dig därifrån. Det kommer inte att vara något av de sätten som du tror. Av samma anledning som du har hamnat där du har hamnat, det är för att du har ett sätt att se på det som hindrar dig, säger Philip Diab.

Han fortsätter med att förklara faran i att det blir som en jargong att man är en sådan person som inte får pengarna att räcka till.

– Då blir det som att vi etablerar någon slags fakta eller sanning om hur världen är. Men det är ju så det är för dig. Vi har olika utmaningar för att få pengarna att räcka, men det är din bild av dig själv som påverkar dig mycket mer. Om du ser dig som en kapabel person kommer du att ta dig därifrån.

Men vad är ditt bästa livsråd då?

– Ta en av dina närmaste vänner och fråga dem: “När tycker du att jag verkligen är ledare i mitt eget liv, och när tycker du att jag inte är det? Om jag kunde ändra en enda sak för att mitt liv skulle bli bättre, vad skulle jag göra?”, avslutar Philip Diab.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!