En känd rappare med över tio miljoner spelningar på Spotify har häktats efter en misstänkt gängskjutning i norra Stockholm.
En känd rappare med över tio miljoner spelningar på Spotify har häktats efter en misstänkt gängskjutning i norra Stockholm. - Foto: Johan Nilsson/TT

Känd rappare har häktats – efter misstänkt gängskjutning

En känd rappare med över tio miljoner spelningar på Spotify har häktats efter en misstänkt gängskjutning i norra Stockholm. Samma artist har straffats ett flertal gånger för narkotika- och våldsbrott.


En rapartist har häktats misstänkt för inblandning i ett mordförsök. Artisten har under de senaste åren blivit ett välkänt namn på den svenska hiphop-scenen, och har samarbetat med flera av Sveriges mest kända artister. Den häktade artisten har över tio miljoner spelningar på Spotify, och rappar om sin kriminella bakgrund. 

Han har även dömts för brott vid ett flertal gånger och straffats fem gånger för bland annat vålds- och narkotikabrott. 

Känd rappare häktad misstänkt för mordförsök

Rapparen har kopplingar till ett kriminellt nätverk i norra Stockholm, som enligt uppgifter från polisen har varit involverat i narkotikahandel, samt kopplats till skjutningar bombdåd och mord. 

Enligt polisen har den häktade rapparen en nära koppling till den man som pekats ut som ledande inom nätverket. 

Nu sitter han häktad misstänkt för inblandning i en skjutning i Bro, i Upplands-Bro kommun, som ägde rum förra veckan. Rapparen är skäligen misstänkt för medhjälp till försök till mord, enligt häktningsprotokollet som Nyheter24 har tagit del av. 

Rapparen har kopplingar till kriminellt gäng

Gänget som rapparen har kopplingar till har pekats ut som en av aktörerna i en långt pågående gängkonflikt med flera skjutningar. Den mest brutala skjutningen slutade med ett dubbelmord i Bro 2019, där en broder till en av männen som sköts ihjäl skadades. 

Samma broder som överlevde mordförsöket blev beskjuten ännu en gång i onsdags förra veckan. 

Mannen hade varit och handlat med sin mamma när han på onsdagsförmiddagen attackerades av en maskerad man med skjutvapen. Skottlossningen inträffade i närheten av en lekplats, men den skadade mannen kunde ta sig till en lägenhet. 

Den kända rapparen nekar till brott 

Brottsoffret träffades i benet när han försökte fly, varav skytten avfyrade ytterligare skott på bara någon meters avstånd. Men vapnet ska då ha klickat, rapporterar Expressen. Skytten lämnade då brottsplatsen i en väntande bil. Mannen klarade sig undan mordförsöket med relativt lindriga skador. 

Rapparen greps tillsammans med flera andra män från det kriminella nätverket några timmar efter brottet. Tre av de som greps i onsdags har nu häktats, varav en är artisten och en annan är den utpekade ledaren i gänget. Alla nekar till brott, enligt dokument som Nyheter24 har tagit del av. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!