Cecilie Fjellhøy, Ayleen Charlotte och Pernilla Sjöholm blev kända över hela världen efter Netflix-dokumentären om "Tindersvindlaren" Simon Leviev.
Cecilie Fjellhøy, Ayleen Charlotte och Pernilla Sjöholm blev kända över hela världen efter Netflix-dokumentären om "Tindersvindlaren" Simon Leviev. - Foto: Netflix och Stella Pictures

Efter Tindersvindlaren – nu får Cecilie Fjellhøy hjälp i Lyxfällan

Cecilie Fjellhøy blev känd över hela världen efter Netflix-dokumentären om "Tindersvindlaren" Simon Leviev. Nu ska hon medverka i ännu ett program – men den här gången för att få hjälp med sin miljonskuld. I april syns hon i norska Lyxfällan.


Den 20 april är den norska upplagan av “Lyxfällan” tillbaka med en ny säsong där programmets experter som vanligt rycker ut för att hjälpa till med de medverkandes ekonomiska problem. 

Cecilie Fjellhøy från "Tindersvindlaren" medverkar i norska Lyxfällan

Men det är även ett mer bekant ansikte som kommer få hjälp av Lyxfällan-experterna i år, nämligen 33-åriga Cecilie Fjellhøy, rapporterar norska Dagbladet. 

Cecilie Fjellhøy blev ett namn känt namn när berättelsen om “Tindersvindlaren” publicerades i norska VG 2019. Tidigare under 2022 släppte Netflix även en dokumentär med samma namn, som blev en snackis över hela världen och toppade listorna. 

Här kan du läsa mer om hur de medverkande lever idag – efter dokumentären.

Dokumentären kretsade kring Cecilie Fjellhoy, Ayleen Charlotte och Pernilla Sjöholm. Foto: Stella Pictures

Cecilie Fjellhøy har skulder på miljontals kronor

Det var 2018 som Fjellhøy matchade med Simon Leviev, som egentligen heter Shimon Hayut, på dejtingappen Tinder. Några månader senare hade hon dragit på sig en skuld på tre miljoner norska kronor, något som idag har stigit med ytterligare 200 000. 33-åringen kände sig då tvingad att söka hjälp. 

– Jag kontaktade “Lyxfällan” för att jag behövde hjälp med hur man förhandlar med borgenärer, och om de hade några tips och råd. Vi hade några möten över Zoom och jag pratade med castingchefen och sedan bestämde de sig för att ta sig an fallet, säger Fjellhøy till norska Dagbladet.

Enligt henne själv har experterna i Lyxfällan beskrivit det som det mest komplicerade fallet de jobbat med. 

Efter Tindersvindlaren – nu vill Cecilie Fjellhøy ha svar

Fjellhøy hoppas att Lyxfällan kan hjälpa henne att hitta ett sätt att betala tillbaka sin skuld och ta sig vidare i livet, samtidigt som att hon även vill varna andra. 

– Jag vill få upp ämnet på agendan så att andra kan lära av det. Jag vill informera, och jag vill också ha några svar. Hur kunde det gå så fel så snabbt? Det försvann så mycket pengar från min bank på kort tid, jag vill veta hur det är möjligt utan att någon ifrågasätter det, säger hon. 

Experterna, som är kända för att vara stränga, kom och hälsade på henne i London där hon är bosatt. 

– Alltså, jag var så rädd att jag nästan började gråta innan de kom. Det är inte så att jag är rädd för att få skäll, men det finns vissa saker jag har svårt att prata om. Jag tar inte lätt på att jag är skyldig så mycket pengar, jag vet att jag har gjort fel, säger Fjellhøy till Dagbladet

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!