Johan Pehrson.
På fredagen kom beskedet att Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni avgår. Kort efter bekräftade partiet att Johan Pehrson tar över posten. - Foto: Amir Nabizadeh/TT och Jonas Ekströmer/TT

Johan Pehrson tar över som partiledare för Liberalerna

På fredagen kom beskedet att Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni avgår. Kort efter bekräftade partiet att Johan Pehrson tar över posten.
– Det är en ny uppgift som jag tar på mig med ödmjukhet och energi, säger han i ett pressmeddelande.


Liberalerna kallade till pressträff klockan 12 under fredagen för att presentera ett antal ändringar inför valrörelsen. 

Nyamko Sabuni avgår som Liberalernas partiledare

På pressträffen stod det sedan klart att Nyamko Sabuni avgår och lämnar uppdraget som Liberalernas partiledare. Läs mer om det här.

– För att vi ska bli det nya Sverige krävs mycket av oss alla jag ser vägen framför mig, men det är inte längre jag som ska gå i det första ledet. Jag har meddelat valberedningen att jag lämnar posten som partiledare, sade Sabuni då.

Johan Pehrson (L) tillsammans med Nyamko Sabuni. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Johan Pehrson tar över som partiledare för Liberalerna

Kort efter bekräftade partiet själva i ett pressmeddelande att den som nu kommer att axla rollen som Liberalernas partiledare är Johan Pehrson.

– Det är en ny uppgift som jag tar på mig med ödmjukhet och energi. Liberalerna är nyckeln till en liberal borgerlig regering och jag står redo att leda Liberalerna genom en historisk valrörelse, säger Johan Pehrson i pressmeddelandet.

Huruvida det blir Johan Pehrson som kommer att fortsätta som partiledare är oklart, men det slutgiltiga beskedet väntas meddelas i december efter en eventuell regeringsbildning.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!