Simon Leviev, mer känd som Tindersvindlaren, pratar om affärer och karriär i en livevideo på TikTok.
Simon Leviev, mer känd som Tindersvindlaren, pratar om affärer och karriär i en livevideo på TikTok. - Foto: Netflix

Tindersvindlaren ger "karriärtips" – trots bedrägerierna

På TikTok delar Simon Leviev med sig av vad han kallar för "karriärtips". Den så kallade Tindersvindlaren är däremot välkänd för att göra en höna av en fjäder, så hur seriöst hans tips bör tas är väl en fråga i sig...


Netflix-dokumentären "Tindersvindlaren" engagerade en hel värld i jakten på den 31 år gamla Simon Leviev, som genom dejtingappen Tinder lyckades lura en rad kvinnor, bland andra svenska Pernilla Sjöholm, på miljontals kronor.

Om du undrar hur de tre kvinnorna mår idag, kan du läsa om det här.

Tindersvindlaren bor i lyxlägenhet

Trots anklagelser från tidningar, medier, dokumentärer och tv-program lever Simon idag som en fri man.

Han bor i en lyxlägenhet med hemlig adress i Tel Aviv, Israel och ser ut att leva loppan med dyra bilar, middagar, märkeskläder och privatflygplan. Mer om det kan du läsa här.

Enligt Kate Konlin, som är Levievs flickvän och en israelisk modell, idag försörja sig genom fastighetsaffärer och föredrag.

Och föredrag kan han minst sagt hålla.

Bildkälla: Instagram

Tindersvindlaren Simon Leviev ger ut "karriärtips"

I en livevideo på TikTok delar nu Leviev med sig av sina absolut bästa "karriärtips" – ironiskt nog.

– Om jag köper in den här fjärrkontrollen för 10 dollar och du köper den av mig för 20 dollar, så har jag tjänat 10 dollar. Det är jätteenkelt, säger Leviev i videon.

I videon menar han att det inte krävs en utbildning på handelshögskolan för att förstå sig på företagande, även om hans tips må vara på förskolenivå för ekonomstudenter.

– När du väl kommer till den här höga nivån så kommer du tillslut ha människor som gör allting för dig. På min juridiska avdelning så har jag advokater och jag har fyra revisorer. Jag sysslar inte med något sådant. Jag skriver bara på.

Det låter väl ändå som den Simon Leviev världen har fått lära känna?

Simon Leviev pratar om motivation

Tindersvindlaren fortsätter sina så kallade karriärtips med att prata om motivation. Även där är det inte särskilt banbrytande tips och tricks.

– Om du tror på dig själv... Det här är det viktigaste. Om du tror på att du kan lyckas, så kommer du så småningom att lyckas. Det är tankekraft. Det är kraften av att göra dina tankar till verklighet. Det här är inga tips från någon hemlig bok eller så, det här är citat från mina egna upplevelser ur mitt eget liv.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Skulle du ta emot karriärtips från Tindersvindlaren?
Tack för din röst!