Torsdag 11 Aug
Stockholm

Så lever Felicia Nestler idag – efter hennes pappa Aki Paasilas död

Felicia Nestler är en av sommarpratarna 2022
Felicia Nestler är en av sommarpratarna 2022. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio/Fredrik Sandberg/TT

Arbogakvinnan Johanna Möller dömdes och friades för mordet på Felicia Nestlers pappa Aki Paasila år 2017. I sitt sommarprat i P1 får hon för första gången berätta sin version av händelseförloppet. Men hur ser hennes liv ut idag?

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

År 2017 dömdes Johanna Möller, även känd som Arbogakvinnan, för mord och mordförsök på sina föräldrar. Hennes dåvarande pojkvän Mohammad Rajabi dömdes också för brottet, som bevakades hårt i media. 

Hon dömdes även för anstiftan till mord på hennes dåvarande make Aki Paasila – en dom som hovrätten senare kom att ogilla. Han hittades död i vattnet vid familjen Möllers sommarstuga sommaren 2015, samma plats som föräldrarna blev attackerade på bara ett år senare.

Då kom vad som först avskrevs som en mystisk drunkning att fånga polisens intresse.

Mer om Aki Paasilas dödsfall kan du läsa här.

Felicia Nestler. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Felicia Nestler i Sommar i P1 2022: "Vill ge min berättelse"

Måndagen den 4 juli är Aki Paasilas dotter Felicia Nestler, 21, värd i "Sommar i P1". Hon vill för första och sista gången berätta sin sanning om pappans bortgång, vilket hon inte känner att det funnits intresse eller utrymme för när fallet bevakats tidigare.

– Mitt Sommar ska handla om hur det var att inte få sörja min pappa ifred. Hela hans liv och död berättades av dem som inte kände honom. Jag ska inte försöka lösa ett eventuellt mord, jag vill bara ge min berättelse en gång för alla av hur det var att stå bredvid och aldrig få komma till tals, har hon sagt till Sveriges Radio om programmet.

I sitt sommarprat berättar Felicia att hennes relation till Arbogakvinnan Johanna Möller, som Aki Paasila träffat på en dejtingsida ett par månader efter hennes föräldrars skilsmässa, aldrig var riktigt bra. 

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Därför blev hon extra förvånad när hon plötsligt mottog ett sms från Möller, bara timmar innan hennes pappas begravning. Här kan du läsa Arbogakvinnans sms till Felicia Nestler. 

Så lever Felicia Nestler idag – efter Aki Paasilas död

I Sommar i P1 berättar Felicia Nestler att hon, trots allt, lyckats bearbeta sorgen efter sin pappa. Idag mår hon under omständigheterna bra.

– Jag vaknar fortfarande om nätterna, oftast runt 01.34 eller runt den tiden. Men det går att vänja sig även vid det. Mitt tonårshjärta behövde dig, men jag klarar mig nog ganska bra nu, efter allt. Skäms inte längre av att må bra, kan tillåta mig själv att få vara ledsen över annat nu. Förut fanns det inte utrymme eller tid, sorgen efter dig tog all plats, säger hon i sommarpratet.

På sin Instagram delar Felicia med sig av bilder från sin vardag, på resande fot och bland vänner.

Felicia Nestler är skriven på en adress strax utanför Stockholm. Enligt sin Linkedin-profil jobbar hon på ett företag som sysslar med privatlån. 

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.