En man har dött i samband med ett ingripande av ordningsvakter i Stockholms tunnelbana.
En man har dött i samband med ett ingripande av ordningsvakter i Stockholms tunnelbana. - Foto: Johan Nilsson/Arkivbild/Jessica Gow TT

Man död efter ingripande av ordningsvakter

I natt inkom larm om en man som orsakat tumult i Stockholms tunnelbana. Under ordningsvakternas ingripande skadades mannen allvarligt – och under söndagsförmiddagen bekräftade polisen att mannen avlidit.


Det var vid strax efter 01.30, natten till söndagen, som polis larmades till Rådmansgatans tunnelbanestation i Stockholm.

Enligt polisen hade ordningsvakter fått in larm om en stökig person på perrongen, skriver Aftonbladet. I samband med ingripandet ska mannen ha tappat medvetandet och polisen inledde då livräddande åtgärder. 

Mannen fördes sedan med ambulans till sjukhus.

– Han ska ha sprungit runt, ofredat och misshandlat personer på perrongen, men det är lite oklart i nuläget. De uppgav att det var tumult och att de behövde hjälp, säger polisens presstalesperson Tove Hägg, till tidningen.

Inga misstankar om brott 

Under söndagsförmiddagen bekräftade polisen att mannen dött av sina skador. Polisen har även inga misstankar om brott i samband med ingripandet.

– Vi behöver titta på kameror och prata med folk, så det har jag inga uppgifter om i nuläget, säger Tove Hägg, till Aftonbladet.

Attackerat människor

Mannen ska enligt uppgifter till Expressen ha attackerat människor på Sveavägen innan han gav sig på flera personer på Rådmansgatans tunnelbaneperrong.

Det var då ordningsvakterna, anställda vid väktarbolaget CSG, larmades till perrongen.

Enligt flera vittnesmål till tidningen ska ordningsvakterna tagit stryptag, i form av ett nacklås, på mannen. 

Väktarbolaget: "Inte hört om stryptag"

Väktarbolaget Commuter Security Group vd Pelle Johansson sade tidigare under söndagen att han inte hört talas om något stryptag under ingripandet. 

– Utifrån den information vi har nu ska hjärtstoppet handla om hans narkotikapåverkan och inte vara kopplat till ingripandet, säger Pelle Johansson, till Expressen.

Efter att ordningsvakterna gripits säger Pelle Johansson att man nu hänvisar utredningsarbetet till polisen.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Här går 100 företag i konkurs – varje vecka

Polisen i Örebro rapporterar om trafikolycka

"En trafikolycka har inträffat på Rv 50 Lillån i Örebro", skriver polisen på sin hemsida.

FN: Israel hindrar 7 oktober-offer från att prata

Israel hindrar FN:s utredare från att prata med vittnen och offer från 7 oktober-attacken. Det uppger FN:s tidigare chef för mänskliga rättigheter, Navi Pillay, som leder en utredning om angreppet.

Hizbollah: Skickat drönare mot Israel

Den Irantrogna shiamilisen Hizbollah i Libanon tar på sig en drönarattack mot Israel på tisdagen.

Bostadsbyggandet faller i USA

Bostadsbyggandet i USA sjunker. Nystartade bostadsbyggen föll med 14,7 procent i mars, till en årstakt på 1,32 miljoner byggen. Det är den lägsta nivån sedan augusti i fjol, visar nya siffror från det amerikanska handelsdepartementet.

Hjälp, mitt barn har också börjat snusa • Experten: "Skäms"

Hur ber man sitt barn sluta snusa utan att det blir ett bråk? Nyheter24 har pratat med Viktorija Milosevska, överläkare i psykiatri, som avslöjar hur man gör.