Tjugo personer utan bussbälte tog på bar gärning av polisen och fick böta.
Tjugo personer utan bussbälte tog på bar gärning av polisen och fick böta. - Foto: Hasse Holmberg/Johan Nilsson/TT

Polisinsats på buss – samtliga passagerare bötfällda

I förra veckan under torsdagen genomförde polisen bälteskontroller på 100-bussen mellan Göteborg och Borås. Flera passagerare fick höga böter.


När polisen gjorde ett tillslag på en buss mellan Göteborg och Borås under torsdagsmorgonen den 18 augusti blev det många sura miner passagerarna sinsemellan. 

Civilklädda poliser tog 20 personer utan bälte på bar gärning och samtliga bötfälldes, vilket Borås Tidning var först med att rapportera om.

– De blev ju inte helt nöjda, konstaterar polisassistenten Henrik Malm till P4 Göteborg.

Bussturen utan bälte blev kostsamt 

– Vi iakttar helt enkelt på bussen vilka som tar på sig bälte och inte, och sedan när bussen har lämnat en bit ifrån hållplatsen så vinkar vi in bussen med personal och så rapporterar vi de som slarvat med bältesanvändning, säger Henrik Malm till radion.

En tur med bussen utan bälte – kan stå en dyrt. Samtliga personer som bötfälldes under tillslaget behövde ta emot en böter om 1500 kronor. 

Enligt polisassistent Malm utgör passagerare en stor fara för sig själva och andra om de är obältade. Han förtydligar med att en person som inte är fastspänd kan slungas runt i bussen om en olycka sker.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!