Nu blir Ikeas klassiska korv dyrare.
Nu blir Ikeas klassiska korv dyrare. - Foto: Vilhelm Stokstad/Janerik Henriksson/TT

Ikea höjer priset på varmkorvsfavoriten: "Bättre produkt"

Ikea-korven har blivit något av en svensk klassiker. Nu ser dock trogna Ikea-handlare slutet på en era – när korvpriset höjs till 7 kronor efter att den i över två decennier kostat 5 kronor.


Varje år har flera miljoner Ikea-kunder avslutat sitt besök hos möbeljätten med en korv med bröd i bistron. Ikea-korven har således blivit något av en svensk klassiker.

Men nu höjs korvpriset till sju kronor efter att den i över två decennier, sedan 1995, kostat 5 kronor. Samtidigt sänks priset på den vegetariska korven från 10 till 5 kronor.

– Vi kommer fortfarande att erbjuda en korv för 5 kronor, men en vegetariskt sådan, som egentligen är en bättre produkt, säger Marcus Carlsson, ansvarig för maten på Ikea Sverige, till Expressen.

"Alltid någon som kommer vara missnöjd"

Nu återstår det att se hur kunderna kommer reagera. Men att den populära korvklassikern nu blir dyrare är en del av Ikeas satsning på att uppmuntra folk att äta växtbaserad mat.

– Jag tror att fler kunder kommer testa den vegetariska korven och inse hur bra den är, men det är klart att det alltid finns någon som kommer vara missnöjd. Vi kommer fortsätta tillhandahålla de traditionella grillade och kokta korvarna, möjligheten att köpa de varianterna finns fortfarande, säger Marcus Carlsson till tidningen.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!