Läkarens varning: Därför måste folk sluta kissa i duschen
Läkarens varning: Därför måste folk sluta kissa i duschen - Foto: Malin Hoelstad/SvD/TT och Henrik Montgomery/TT

Läkarens varning: Därför måste folk sluta kissa i duschen

Läkaren Teresa varnar sina följare på TikTok och avslöjar varför det är dåligt att kissa i duschen, för både män och kvinnor.


Med över 91 000 följare på Tiktok lär läkaren Dr Teresa Irwin ut kunskaper om inkontinens för att "öka kvinnors livskvalitet över hela världen, en vagina åt gången!". 

Theresa går under namnet @dr.theresa.irwin på Tiktok och sysslar till vardags med att hålla inspirations tal om kvinnors hälsa men är även utbildad kirurg.

Läkaren: Därför är det dåligt att kissa i duschen

I en uppmärksammad video avslöjar Theresa varför det är dåligt för urinblåsan att kissa i duschen – både för kvinnor och män. 

Läkaren menar att du tränar upp din hjärna att släppa ut urin varje gång du hör vatten rinna, om du gör det till en vana: 

"Du vill inte göra det hela tiden för det som händer är att varje gång du hör ljudet av vatten så kommer du att vilja kissa - eftersom du är van vid att höra ljudet av vattnet i duschen," förklarar hon och fortsätter: 

"Så när du tvättar händerna eller diskar kommer din urinblåsa att signalera att den vill gå och kissa."

Dr. Teresa Irwin Foto: Tiktok

Kan leda till hälsoproblem

Theresa får även uppbackning från en annan specialist som är aktiv på Tiktok – Dr Alicia Jeffrey-Thomas som är en Boston-baserad bäckenbottenterapeut. 

På hennes Tiktok-konto @thepelvicdancefloor med över 956 000 följare delar även hon med sig utav tips – och håller med Theresa om de farliga biverkningarna som kan komma från att kissa medan du står under rinnande vatten. 

"Om du kissar medan vattnet rinner skapar du en association i din hjärna mellan ljudet av rinnande vatten att du behöver kissa", säger hon. 

"Utan en stark bäckenbotten skulle det här kunna potentiellt leda till vissa läckageproblem när du hör rinnande vatten utanför duschen."

Enligt experterna kommer inte din bäckenbotten att slappna av ordentligt och därför bör undvika att kissa i duschen då det kan leda till hälsoproblem. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ett år i fångenskap för amerikansk reporter

Två åtalas för sju år gammalt mord

Våren 2017 sköts en man i 40-årsåldern ihjäl på en parkeringsplats i Uppsala. Nu åtalas två män för det sju år gamla mordet.

Även föräldrarna i ättiksfallet överklagar

Föräldrarna till den ättiksförgiftade flickan i Eslöv dömdes till åtta års fängelse. Båda har nu överklagat domen, enligt Lunds tingsrätt.

Börsen öppnar nedåt

Stockholmsbörsen inleder skärtorsdagens handel svagt nedåt. OMXS-index har efter fem minuter backat 0,1 procent.

Stort kärnkraftverk tar steg mot återaktivering

Den japanska kärnkraftsoperatören Tepco har begärt tillstånd för att börja lasta kärnbränsle vid kärnkraftverket i Kashiwazaki-Kariwa i ett steg mot en eventuell återaktivering, rapporterar internationella medier.

Kina slopar strafftullar på australiskt vin

Kina slopar strafftullar på australiska viner, enligt Kinas handelsdepartement. Beslutet är en följd av att de två länderna börjat närma sig varandra i det utdragna handelsbråk som präglat relationen i flera år.