Riverdale-skådespelaren döms till livstids fängelse.
Riverdale-skådespelaren döms till livstids fängelse. - Foto: Berenice Bautista/TT, Imdb

Riverdale-skådespelaren Ryan Grantham dömd till fängelse efter mordet på sin mamma

Den 24-åriga Riverdale-skådespelaren Ryan Grantham erkände sig nyligen skyldig till mordet på sin 64 år gamla mamma i deras hem i Kanada. Skådespelaren ska även ha planerat ett mord på premiärministern Justin Trudeau och en masskjutning.


Riverdale blev snabbt populärt när ungdomsserien nådde publiken 2017, men har sedan dess mött en hel del kritik för den minst sagt oklara handlingen.

Den blev också omtalad efter att en av skådespelarna, Luke Perry, 52, dog av en stroke mitt under seriens gång.

Nu har det kommit fram ytterligare tragiska nyheter om en av skådespelarna i Riverdale-casten.

Ryan Grantham mördade sin mamma

Ryan Grantham, 24, som spelar rollen Jeffrey Augustine i säsong fyra, erkände sig tidigare i veckan skyldig till mordet på sin mamma 2020.

Han ska ha skjutit sin mamma i huvudet bakifrån i deras hem i Kanada. Senare ska Granthams syster Lisa Grantham ha hittat sin mamma livlös på golvet.

Skådespelaren dömdes till livstids fängelse utan möjlighet till villkorlig frigivning under de första 14 åren.

Ryan Grantham planerade en masskjutning

Ytterligare detaljer som framkom under rättegångsprocessen var att Grantham tidigare hade planerat att mörda premiärministern Justin Trudeau. 24-åringen ska dock ha ändrat sig och istället börjat planera för en masskjutning vid antingen Lions Gate Bridge eller sin egen skola Simon Fraser University.

Samma kväll som han planerade masskjutningen valde han istället att lämna in sig själv till polisen, och erkände sig senare skyldig till mordet på sin mamma.

Ryan Grantham led av klinisk depression

Under förhören i rättegången i Vancouver såg man till Granthams mentala tillstånd.

Månaderna innan mordet rapporterades det att han rökte weed och kollade på våldsamma videoklipp på dark web, i samband med självmordstankar och en vilja att skada andra. Enligt psykiatriker led skådespelaren av klinisk depression vid tiden för attacken.

I fängelset ska han ha sökt sig till psykologisk hjälp, något som ska ha varit positivt för hans mentala tillstånd.

Ryan Grantham övade på mordet i flera dagar

Det framkom också information om att Grantham ska ha övat på mordet flera dagar innan han begick det. 

– Han satte hårkorset på baksidan av hennes huvud, slöt ögonen och tryckte på avtryckaren, sade kronåklagare Michaela Donnelly under rättegången, skriver CBC.

Ryan Grantham är känd för sin medverkan i Diary of a Wimpy Kid, Supernatural och Liz.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kraftigt ned i Japan

Man dömd till sju års fängelse för barnvåldtäkt

En man från en kommun norr om Stockholm har av Norrtälje tingsrätt dömts till sju och ett halvt års fängelse för bland annat grov våldtäkt mot barn och barnpornografibrott.

Uppgifter: Israel ska ha attackerat mål i Iran

1 timme sedan
Projektiler från Israel ska ha träffat mål i Iran, uppger en amerikansk källa för ABC News. Angreppets omfattning framgår inte.

Nu börjar världshistoriens största val

1 timme sedan
En tiondel av mänskligheten kan delta när världens största val nu inleds. Men frågan är vilka möjligheter indierna har vid urnorna. Det ses som givet att premiärminister Narendra Modi behåller makten. Människor är benägna att rösta bort demokrati om de får säkerhet i utbyte. Och det är så de uppfattar honom, säger Indienexperten Sten Widmalm.

Bank nekade gravid provanställning

1 timme sedan
En kvinna som sökte anställning i kundtjänsten till en bank nekades provanställning på grund av graviditet.

Två gripna efter skottlossning

1 timme sedan
En man och en kvinna i 40-årsåldern greps under natten till fredagen efter en skottlossning mot en port i centrala Sundsvall. Enligt polisen är det enstaka händelse utan koppling till gängkonflikter.