En 25-årig kvinna från Timrå har sedan lördagen den 8 oktober varit försvunnen.
En 25-årig kvinna från Timrå har sedan lördagen den 8 oktober varit försvunnen. - Foto: Fredrik Sandberg/Janerik Henriksson/TT

Död person hittad i sökandet efter försvunna kvinnan i Timrå

I dag har det gått tio dagar sedan den 25-åriga kvinnan försvann i Timrå. Enligt uppgifter till Aftonbladet förväntar sig polisen inte längre att hitta henne vid liv.


En 25-årig kvinna från Timrå har sedan lördagen den 8 oktober varit försvunnen. Kvinnans anhöriga ska ha pratat med henne för sista gången vid 21-tiden lördagen den 8 oktober och sedan dess har hon varit försvunnen.

Under tisdagseftermiddagen kom uppgifter om att polisen inte längre förväntar sig att hitta kvinnan vid liv, enligt uppgifter till Aftonbladet.

– Det är en bedömning som gjorts utifrån utredningen och fynden som gjorts, plus den tid som har gått, säger Peter Wikberg, presstalesperson på polisen till tidningen.

Man i 45-årsåldern häktades under tisdagen

Under helgen och i början av veckan har polisen sökt efter kvinnan med hjälp av kriminaltekniker, hundförare, dykare och drönare. 
 
En man i 45-årsåldern häktades under tisdagen på sannolika skäl misstänkt för människoriv och mord efter att kvinnan försvunnit från Timrå. 

– Jag kan bara konstatera att jag är positivt inställd till att han har blivit häktad för de gärningar som förts fram, säger Peter Wikberg till Aftonbladet.

Mannen som häktades under tisdagen är inte känd av polisen sedan tidigare.

Person anträffad i sökområdet

Senare under tisdagseftermiddagen ska polisen ha hittat en avliden kropp i samband med sökningar, enligt Expressen. Personen har inte identifierats.

Till tidningen meddelar polisen att en person är anträffad i det sökområde där de förväntade sig att göra fynd. Anhöriga till den försvunna kvinnan är underrättade om fyndet.

– Visst finns det fog att anta att det är den försvunna personen som påträffats, säger en presstalesperson i polisregion till Nyheter24

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!