- Foto: Marianne LovlandNTB/Fredrik Persson/TT

13-årig flicka gillrade fälla när äldre man ville ha sex: "Pedofil"

En 13-årig flickade hade under en tid chattat med en 51-årig man på Snapchat. Mannen ska ha bett om nakenbilder på flickan och åkt för att träffa henne, men då ska flickan och hennes kamrater gillrat en fälla för mannen.


Via Snapchat ska en 51-årig gift man bett om nakenbilder från en 13-årig flicka. Mannen ska ha skrivit till flickan under dygnets alla timmar. Vid flera tillfällen raderade flickan deras chattar för att dölja konversationen för sina föräldrar, rapporterar Expressen.

Mannen ville se hennes "sexiga kropp" och bestämde träff med flickan, som ska ha berättat för sina kamrater under lektionstid att hon skulle träffa en äldre man samma eftermiddag. Enligt polisens förundersökning ska alla ha skrattat och läraren ska ha sagt till flickan att "det inte är okej att träffa äldre män" och informerade sedan föräldrarna via mejl.

– I det läget vet skolan inte att mannen redan väntar på Kvantums parkering. Den bilden som läraren får då är att eleven bara chattat med mannen, säger rektorn på skolan till tidningen.

Mannen skulle köra flickan till ett vandrarhem

Efter lektionen ska tre jämnåriga pojkar engagerat sig i händelsen och tog den 13-åriga flickan åt sidan, varpå hon berättade allt. Flickan ska då ha berättat att mannen väntade på henne efter skolan och att han skulle köra henne till ett vandrarhem där mannen ska ha uttryckt att han ville ha sex.

Barnen promenerade sedan bort till den bestämda mötesplatsen på livsmedelsbutikens parkering. Där skrev de till mannen att komma dit – samtidigt som de larmade polisen. Kamraterna gömde sig bakom en container och kunde på avstånd se mannens bil, skriver tidningen.

Flickan blev rädd och försökte springa från platsen, men polisen hade gett barnen instruktioner att stanna kvar, varpå klasskamraterna höll fast flickan.

Flickan ville lura mannen i en fälla: "Kasta ägg"

I förhör ska flickan sagt att hon ville lura mannen i en fälla och att hon ville kasta ägg på honom för att straffa honom för beteendet på Snapchat.

– Jag kunde sagt nej, men det vart intressant. Jag ville kasta ägg, aldrig gjort det förut, det är en pedofil, de förtjänar skit, uppgav flickan i polisförhör.

Mannen nekar till brott trots de ljudinspelningar som finns där han frågat om han skulle köpa kondomer. Enligt mannens version ska han ha ångrat sig i sista sekund och skulle åka hem innan polisen stannade honom.

– Jag vet inte varför jag har skrivit som jag har gjort, det med att knulla. Min avsikt var verkligen inte att ha sex med henne, uppgav mannen i polisförhör.

I september dömdes mannen för försök till utnyttjande av barn för sexuell posering och sexuellt ofredande, påföljden blev skyddstillsyn.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Skott mot bostad i Örgryte

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

1 timme sedan
Den Hamasallierade shiamilisen Hizbollah har avfyrat raketer med tunga stridsspetsar mot städer i norra Israel – för första gången uttryckligen mot civila mål.

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

1 timme sedan
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

1 timme sedan
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

2 timmar sedan
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

3 timmar sedan
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.