En kärleksfull människa beskriver Selmas dotter Guna sin mamma.
En kärleksfull människa beskriver Selmas dotter Guna sin mamma. - Foto: Privat

Dotterns ord efter hundattacken: "Hatat dessa hundar"

En kärleksfull mamma som ville hjälpa alla människor och djur, så beskriver Selmas dotter sin mamma som blev svårt biten av sin hund och dog av sina skador.
– Jag personligen har hatat dessa hundar sen attacken mot min dotter inträffade, säger dottern Guna Grina.


På söndagskvällen larmades polis och ambulans till en adress i Robertsfors kommun i Västerbotten. En hund hade gått till attack mot människor.

Händelsen inträffade hemma hos 62-åriga Selma där hennes hund av rasen amstaff angripit henne och en av hennes två gäster. Det var när hunden gick till attack och bet en i sällskapet, som Selma tog ut hunden på gården men den lugnade inte ned sig och angrep henne. 

En timme innan händelsen pratade Selmas dotter Guna Grina med sin mamma i telefon, tanken var att Guna skulle träffa sin mamma dagen efter.

– Hon var en väldigt kärleksfull människa som aldrig tänkte på sig själv, säger Guna Grina till Nyheter24.

Hunden hade attackerat förut

Redan 2020 ska Länsstyrelsen i Västerbotten tagit emot två anmälningar gällande hunden om att den varit våldsam. Enligt anmälan ska amstaffen bitit ett barn som var på besök hos kvinnan. Guna Grina berättar att det var hennes dotter som blev biten när hon var i två-årsåldern.

– Jag personligen har hatat dessa hundar sen attacken mot min dotter inträffade. Jag har haft panikångestattacker varje natt. Min mamma hade en annan schäferhund som var världens snällaste och gjorde aldrig någon illa.

Guna Grina berättar att hon tycker att amstaffen borde ha avlivats efter den första attacken mot dottern. Hon poängterar även att de som skaffat "kamphundar" borde genomgå kurser i hantering av dem samt att enbart seriösa uppfödare får avla dem. 

Selma var en kärleksfull person

Nu sörjs Selma av sina fyra barn med familjer, vänner och arbetskamrater.

– Jag mår sådär. Jag är fortfarande chockad. Det är en stor förlust för hela familjen.

Selma, 62. Foto: Privat

Selma hade tagit över hunden från en annan familj för flera år sedan och beskrivs av sin dotter som en omtänksam och djurkär person.

– Min mamma hälsade alltid på hemma hos mig utan hundar och vi pratade mycket i telefon, men jag besökte aldrig hennes hem. Jag vet ingenting om hur hunden var innan händelsen då det är flera år sedan jag träffade den.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!