Nu straffas kriminalvårdaren.
Nu straffas kriminalvårdaren. - Foto: TT/Pixabay

Två kriminalvårdare straffas – hade oralsex i intagens rum

Två kriminalvårdare straffas med löneavdrag för att ha haft sex med varandra på den anstalt där de arbetar. Mannen straffas även för att han kommenterat kvinnliga kollegors kroppar.


Efter en internutredning framkom det att mannen och kvinnan haft en sexuell relation, både på och utanför anstalten. Kollegorna ska ha haft oralsex och vid ett annan tillfälle har de onanerat åt varandra, skriver Dagens Juridik.

I beslutet står det att kvinnan känner sig lurad samt kränkt av mannen som fått henne att utföra handlingarna. I mars i år ska hon och en till kvinna anmält mannen för sexuella trakasserier.

Enligt Kriminalvårdens utredning tyder inget på att de sexuella relationerna skett utan samtycke.

Kvinnan ville inte utföra handlingarna

En av kvinnorna ska ha "sextat" med mannen på sociala medier, sedan ska han ha gjort närmanden mot henne på jobbet, trots att hon inte ville utföra handlingarna på jobbet. Hon hade således gått med på att ha en sexuell relation med mannen utanför jobbet 

Han ska vid ett tillfälle ha knäppt upp byxorna när de befann sig i tvättstugan och vid ett annat tillfälle ska han ha tagit på henne och fört sin hand mot hennes kön.

Straffas med löneavdrag

Mannen ska ha erkänt att han och den andra kvinnan "kysst varandra och onanerat åt varandra" på jobbet. Enligt honom hade kollegan aldrig sagt att hon inte var med på detta eller att hon inte gillade det.

Kriminalvårdens personalansvarsnämnd menar att mannen, genom att ägna sig åt sexuella aktiviteter på arbetstid, "undandragit sig sina ordinarie arbetsuppgifter" och dessutom vid flera tillfällen "agerat mycket olämpligt" när han kommenterat kvinnliga kollegors kroppar, skriver tidningen.

Nu straffas mannen med 15 dagars löneavdrag och den kvinnliga kollega som haft sex med mannen straffas även hon med löneavdrag.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Det vill svenskarna helst ha på sig när de begravs

Stockholmsbörsen flyttar – här är nya adressen

Stockholmsbörsen ska flytta. Om ett år ska de 900 anställda byta arbetsplats från Frihamnen till Stockholm City. Det är inte ett problem att lokalerna är mindre eftersom fler jobbar hemifrån sedan pandemin, berättar Nasdaqs pressansvarige, Erik Gruvfors.

Nato överens om luftvärn till Ukraina

Natoländerna har kommit överens om att ge fler luftvärnssystem till Ukraina. Det meddelar Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg, efter ett virtuellt möte med medlemsstaternas försvarsministrar och Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj.

Malmö: Polisen rapporterar om trafikolycka

"Singelolycka på Agnesfridsvägen.", skriver polisen på sin hemsida.

Umeå: Polisen rapporterar om stöld

"Polisen har hanterat två butiksstölder under eftermiddagen", skriver polisen på sin hemsida.

Italien lägger ned åtal mot hjälporganisationer

Efter en långdragen utredning lägger en italiensk domstol ned anklagelserna mot hjälporganisationerna Läkare utan gränser, Rädda Barnen och den tyska icke-statliga organisationen Jugend Rettet.