Någon verkar bo under Kharmas landställes altan.
Någon verkar bo under Kharmas landställes altan. - Foto: Kharma Sarenbrant

Otäcka upptäckten – okänd person bodde under Kharmas, 18, altan

Kharma, 18, och hennes pappa Tommy gjorde en minst sagt obehaglig upptäckt under altanen på deras landställe. Någon verkade nämligen bo där i hemlighet.


På TikTok har artisten Kharma Sarenbrant fångat tusental personers uppmärksamhet efter att hon publicerade en video på en upptäckt som skulle visa sig alltmer bisarr.

I en intervju med Nyheter24 berättar Kharma att hennes introduktion till TikTok började i ett försök att normalisera den ensamma vardagen efter att hon flyttade hemifrån genom att spela in videoklipp.

– Jag har alltid tyckt att det varit roligt att filma videos och redigera och när responsen blev så otroligt bra blev jag bara mer exalterad att filma in mera och nu uppdaterar jag dagligen om allt möjligt, berättar Kharma och tillägger att hon alltid drömt om att bli artist.

Bildkälla: Kharma Sarenbrant

Vägen till framgång tog en annan resa efter att Kharma publicerade en händelse som inträffade på hennes landställe i Stockholms skärgård för bara någon vecka sedan.

– För två år sedan köpte vi ett landställe och det har verkligen varit ett ställe man kan fly till från all skolstress. Men för drygt en vecka sedan så märkte jag och pappa Tommy att några reglar på altanen satt löst, vi plockade ner dem helt omedvetna om att det vi skulle hitta skulle förändra allt. 

Någon levde under Kharmas altan

Det visade sig finnas en dörr som leder till ett rum, fullt av saker som gör det möjligt att leva där.

– Under altanen finns det en dörr som leder till ett rum där vi hittade allt som tyder på att någon har bott där eller bor där. Vi hittade en säng, mikro, eluttag, lampor, element och porslin. Bland annat flertals knivar.

Kharma berättar för Nyheter24 att hon nyligen sett klart serien The Watcher på Netflix, och att det kändes som att hennes värsta mardröm blivit sann. I de videoklipp hon publicerade på TikTok får tittarna ta del av både Kharma och Tommys riktiga reaktioner, blandat med både skratt och panik.

– Tanken på att någon kan ha bott där när vi varit på landet är det mest obehagliga jag kan tänka mig. Det är ingen slump att så många skräckfilmer har det temat, det är ett av de värsta tänkbara scenarierna.

På frågan om hur processen sett ut sedan hon och Tommy gjorde upptäckten, förklarar Kharma att den tidigare ägaren tillsammans med ett besiktningsteam kom förbi bara någon dag efteråt för att se vad det kan handla om.

– Tidigare ägaren var inte så intresserad av att svara på några frågar, men besiktningsteamet hade många tankar. De konstaterar att det är fullt möjligt att bo där och att någon kan har gjort det. De förklarade att det är svårt att säga om någon bor där nu men att det är högst troligt.

Kharma är sparsam när det kommer till att misstänka vem eller vilka det kan vara som lever under altanen, eftersom hon vill hålla sig på god fot med de det möjligen skulle kunna vara.

– Jag är så ofantligt paranoid av mig så jag misstänker nästan alla. Vem som helst kan lika gärna bott där under.

"Jag och följarna gör utredningen tillsammans"

Kharma har nu ett gäng människor som via TikTok kommer med råd för hur hon ska gå vidare med upptäckten, eftersom de är lika investerade som henne själv.

– Jag har fått otroligt mycket smarta tips av personer från TikTok och det känns som att jag och mina följare gör en utredningen tillsammans. Jag kommer inte sluta förrän jag får ett svar, säger Kharma till Nyheter24.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!