Henrik Samuelson är vd på Santa Maria
Henrik Samuelson är vd på Santa Maria - Foto: Paulig Group/Gorm Kallestad/TT

Santa Maria-vd:ns monsterlön – så mycket tjänar Henrik Samuelson

Henrik Samuelsson, 51, är vd för tacomärket Santa Maria. Affärerna går som tåget, och det syns helt klart på chefens lönekonto.


Det finns få rätter som svenskarna älskar lika mycket som tacos, inte minst när det nalkas mot helg. Nu under inflationstider har matpriserna stigit på flera av de klassiska komponenterna i tacos, till konsumenternas stora förskräckelse.

I september beräknades priset för en tacomiddag för en familj ha gått upp med hela 50 procent.

– De flesta ingredienserna kostar mer. Priset på köttfärs är betydligt högre än tidigare, sa Danske Banks privatekonom Jennie Sandén i en intervju med Aftonbladet

Här kan du läsa mer om matpriserna som blivit högra under inflationen.

Santa Marias succé - omsätter mångmiljonbelopp

Det finns flera konkurrenter på den svenska tacomarknaden, men Santa Maria är en av de mest väletablerade. Många förknippar nog dem med just tacotillbehör, men Santa Maria säljer även andra kryddor, såser och smaksättare. 

Och affärerna, de går som tåget. Under 2021 omsatte Santa Maria AB drygt 3,3 miljarder kronor, enligt uppgifter från Alla Bolag som Nyheter24 tagit del av. 

Kapten på Santa Maria-skutan är Henrik Samuelson, 51, som suttit på vd-posten sedan juni 2019. Han är även vd för Risenta som ingår i samma koncern, enligt sin Linkedin-profil.

Henrik Samuelssons monsterlön

Under taxeringsåret 2021 hade Henrik Samuelsson en inkomst av tjänst på svindlande 3 736 000 kronor. Fördelat lika över årets alla månader ger det honom en månadslön på drygt 310 000 kronor. 

Henrik Samuelsson hade även ett överskott av kapital på 72 169 kronor.

Även Candy Crush-skaparen Sebastian Knutsson håvar in mångmiljonbelopp – lär mer om hans lön här.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!