Ayaan Ahmed slog igenom med buller och bång i Netflix-serien "Snabba cash".
Ayaan Ahmed slog igenom med buller och bång i Netflix-serien "Snabba cash". - Foto: Hellenius Hörna/Kanal 5/Netflix

Ayaan Ahmeds roll för Snabba cash var avsedd för en man: "Blandade känslor"

Ayaan Ahmed är det nya stjärnskottet som axlar rollen som Nala i tittarsucéen "Snabba cash". Här är allt vi vet om skådespelaren!


Ayaan Ahmed, 21, föddes år 2000 i Somalia och kom tillsammans med sin mamma till Sverige 2008. I dag bor Ayaan i Spånga, i Västerort, Stockholm.

Förmodligen känner du igen den nya skådespelartalangen från Netflixs dramaserie "Snabba cash" som hon under 2021 slog igenom med buller och bång i. Där axlade hon rollen som Nala, den djärva och tuffa gängmedlemmen, som alltid ställer upp för bossen Ravy.

Rollen som Nala i "Snabba cash" var egentligen menad att vara "Musse" som en manlig skådespelare skulle spela men när produktionen fick Ahmeds ansökan blev det helt sonika Nala.

– Det var många i kö, fullt med bara killar. Jag ville backa först men min tjejkompis sa 'jag har inte åkt hela vägen hit för att du ska vända'. Så jag klev in i rummet och några månader senare hörde de av sig och skickade manus, säger Ayaan Ahmed i en intervju med Expressen.

Ayaan Ahmed om Snabba-cash framgången

Till Expressen berättar Ayaan Ahmed att det har varit svårt att landa i all den uppmärksamhet hon fått i och med sin skådespelarinsats.

– Det har varit blandade känslor. Det är ju första gången jag är med om något sånt här men jag är glad, jag förväntade mig inte så bra respons så det gör mig lycklig, säger Ayaan Ahmed till tidningen.

Redan sedan barnsben drömde Ayaan om att bli skådespelare och i en intervju i programmet "Efter fem" i TV4 berättar Ayaan att hon som sjuåring satt framför tv:n och såg en somalisk skådespelare spela teater i live-tv och tänkte "det här vill jag också göra".

Evin Ahmad hyllar Ayaan Ahmed

I intervjun med Expressen som även "Snabba cash" skådespelarkollegan Evin Ahmad, som spelar Leya, medverkar i berättar att Ayaan Ahmed är "raka motsatsen till hur Nala skildras i serien".

– Jag skulle beskriva Ayaan som jättemjuk, omtänksam, väldigt målmedveten, jätterespektfull, ödmjuk och jätterolig.

Snabba cash-stjärnans lön

Enligt uppgifter från Skatteverket för taxeringsåret 2020 som Nyheter24 tagit del av hade den nya skådespelartalangen en förvärvsinkomst på 131 648 kronor. 

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!