Sias Tomteglass 2022 är här – Nyheter24 har testat hur god den är
Sias Tomteglass 2022 är här – Nyheter24 har testat hur god den är - Foto: Nyheter24

Sia Tomteglass 2022: "Pepparkakshus" – smak och betyg

Vad smakar Sias Tomteglass 2022, hur god är den och när kan jag köpa den? Nyheter24 har samlat allt du vill veta om Sias tomteglass med smak av pepparkakshus.


Sia Tomteglass 2022 – årets smak är Pepparkakshus

För sjätte året i rad har Sia släppt en ny smak inför jul. Liksom tidigare år den en del av kampanjserien "Tomteglass" – och årets smak är inget mindre än Pepparkakshus. 

Skaparna bakom smaken ville få fram den oemotståndliga känslan som ett barn kan drabbas av när de står inför ett dekorerat pepparkakshus, och inte kan låta bli att bryta av en bit. 

– Många svenskar har byggt pepparkakshus som en given julmysig aktivitet med familjen – och när resultat i glassform blev så bra fanns ingen tvekan hos oss, den måste bli årets Tomteglass, säger Dan Bengtsson, Marknad- och Innovationschef på SIA Glass, i ett pressmeddelande.

Vad smakar Sias Tomteglass 2022?

Smaken pepparkakshus kan såklart tolkas på olika sätt, då alla har olika toppings och dekorationer på sina hus. 

Sias Tomteglass 2022 innehåller en krämig gräddglass med pepparkakssmak, chokladlinser, pepparkakor och pepparkakssås.

Sia är inte de enda som släpper nya produkter när det nalkas mot jul, det gör även Blossa. Årgångsglöggen "New Orleans": Smak och betyg – allt om Blossa 2022

Sias tomteglass med smak av pepparkakshus - är den god?

När Nyheter24 testade Sias Tomteglass 2022 fick den delade betyg. Vill du se redaktionen testa glassen på video? Det hittar du i videospelaren ovan.

Här är den övriga testpanelens betyg på tomteglassen:

  • "Den smakar deg, inte pepparkaka. Jag tyckte inte det var så gott." Betyg: 2/10 
  • "Jag tycker det smakar som en god kanelbullekaka med gott krisp från chokladlinserna, som bidrar till textur. Färgen är behaglig, den ser "kaffelattig" ut." Betyg: 7/10
  • "Jag är inget stort fan av pepparkaksdeg och det ligger bitar av deg i. Jag kommer inte köpa den här glassen." Betyg: 3/10

Var kan man köpa Sias Tomteglass 2022?

Sias Tomteglass med smak av Pepparkakshus finns att köpa i livsmedelsbutiker runt om i landet från och med vecka 45. Men skynda dig – tidigare år har den alltid sålt slut.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!