Knappnålar har upptäckts i skollunchen.
Knappnålar har upptäckts i skollunchen. - Foto: Tomas Oneberg/TT/SvD/Anders Wiklund/TT

Elever fann knappnålar i skolmaten – ledde till polisinsats

Flera nålar i skollunchen har upptäckts i Kvarnbackens skola. Efter tre gånger på mindre än två veckor har elever funnit de vassa tingen – nu får de inte längre ta mat på egen hand i skolbespisningen.


I Kvarnbackens skola i Borgå har man tre gånger på två veckor hittat knappnålar i skollunchen, rapporterar Östnyland.

De spetsiga tingen har upptäckts i maten innan de hamnat i munnen på någon elev.

– Barnen har fått tydliga råd att se igenom sin mat noga när det äter, det var därför den här tredje nålen hittades. Det här är oerhört tråkigt och vi tar situationerna på stort allvar. Som tur är har ingen kommit till skada, säger utbildningsdirektör Rikard Lindström till tidningen.

Eleverna får inte ta mat själva

Personal på skolan har samtalat med eleverna men efter den senaste knappnåls-incidenten har man nu låst dörrarna till matsalen mellan luncherna. Nålarna ska även ha plockats bort och eleverna får inte heller ta mat på egen hand.

– Vi har sökt igenom en del av elevernas pulpeter. Jag utgår från att det är någon eller några elever som är skyldiga. Visserligen har tanken slagit mig att det kan vara en vuxen, men jag vill tro att vuxna har andra sätt att uttrycka sig på, säger Rikard Lidström.

Polisen kopplas in knappnålsärendet

För att gå till botten med problemen är nu även polisen inkopplad.

– Vi ber om allas hjälp så att vi får slut på den här skadegörelsen i skolan. Det är viktigt att vi så snabbt som möjligt återgår till en vanlig vardag i skolan och att skoldagen är trygg för alla elever, avslutar Rikard Lindström till tidningen.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fem häktade för grova kreditbedrägerier

1 timme sedan

Explosion vid militärbas i Irak

1 timme sedan
En person dödades och flera skadades i en attack mot en militärbas i södra Irak vid midnatt fredag, enligt irakiska säkerhetskällor. Enligt källorna rör det sig om en "bombattack" men vill inte uppge vem som kan ligga bakom.

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

igår 23:01
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

igår 22:46
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

igår 22:46
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

igår 22:12
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.