Tullens gruppchef Stefan gör en annorlunda upptäckt vid en kontroll.
Tullens gruppchef Stefan gör en annorlunda upptäckt vid en kontroll. - Foto: Skärmavbild/"Gränsbevakarna Sverige"/Kanal 5

Här görs absurd upptäckt i lastbilen – se tullens bakslag: “Ett stort jävla…”

Det är i “Gränsbevakarna Sverige” som tullen gör en minst sagt annorlunda upptäckt vid en kontroll av en lastbil. När de öppnar lasten får de sig en rejäl chock av vad som står där bak.


I “Gränsbevakarna Sverige” på Kanal 5 får tittarna följa tulltjänstemän runtom i landet i deras arbete att säkra landets gränser. Det innebär att tullen inte sällan stöter på människor som försöker ta in förvånande gods till Sverige. 

Här kan du se när tullen gör en vidrig upptäckt i en resväska.

Tullens upptäckt i "Gränsbevakarna Sverige" – galna fyndet i lastbilen

Vid Öresundsbron har en misstänkt lastbil tagits in på kontroll, i jakten på smuggelgods. Och när tullen fäller ner bakluckan till lastbilen uppenbarar sig något minst sagt oväntat. Tullen, som hade förväntat sig det allra värsta får sig en överraskning. I lasten står nämligen ett gigantiskt olivträd, ett flertal mopeder och några vattenmeloner. 

– När vi öppnar upp så ser vi att det är ett riktigt fint gammalt olivträd tillsammans med andra saker som visar att de varit i Italien, förklarar gruppchef Stefan.

Foto: Skärmavbild/"Gränsbevakarna Sverige"/Kanal 5

De väljer att ta sökhunden till hjälp för att se om man kan hitta något gömt i den annorlunda lasten, och det visar sig att denne är väldigt noggrann på ett visst ställe i lastbilen. Därmed beslutar sig tullen för att köra lastbilen genom scannern för att kunna se potentiella avvikelser. 

– Det är ett stort jävla olivträd, ett sånt 30 000 kronors-träd, utbrister Stefan. 

Tullens bakslag efter upptäckten: "Frustrerande"

Inte heller i scannern kan man se några direkta avvikelser. Men tullen har fortfarande en stark magkänsla att det är något som inte står rätt till, och de söker igenom bilen ännu en gång. 

Foto: Skärmavbild/"Gränsbevakarna Sverige"/Kanal 5

Tullen lyckas däremot inte hitta något som tyder på att det finns något otillåtet i lasten, och de tvingas släppa vidare sällskapet. 

– Det som är frustrerande är när vi har så mycket bra indicier på att det ska vara något här, och man inte hittar någonting och det inte finns någonting. Vi vill ju hitta saker. Det var ju bra för deras del att de inte hade något med sig, men det är frustrerande för oss, förklarar Stefan. 

“Gränsbevakarna Sverige” sänds på discovery+ och Kanal 5. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!