- Foto: Maja Suslin /TT & Maja Suslin/TT

Glenn Strömberg stoppas från SVT: ”Inga hard feelings"

VM i Qatar blev Glenn Strömbergs sista för SVT. Glenn Strömberg har tidigare valt att inte uttala sig om avskedet. Men nu berättar han för GP om uppmärksamheten beslutet fått.


Efter 26 år slutar Glenn Strömberg kommentera fotbollsmästerskap för SVT.

Men han hoppas på en återkomst.
– Skulle det finnas en öppning längs vägen gör jag gärna ett eller två till, säger han till Göteborgs-Posten.

Valt att inte uttala sig

I somras rapporterade Expressen om att Viaplay stoppar Glenn Strömberg från att jobba för SVT. Efter fotbolls-VM i Qatar bekräftade också att kommentatorn gjort sitt sista fotbollsmästerskap för SVT. 

– Då Viaplay numera har landslagsrättigheterna till herrlandslagets EM- och VM-kval samt Nations League, har vi tecknat ett avtal med Glenn som gör honom exklusiv för oss från 2023. Glenn kommer även fortsatt ha en framträdande roll i våra Premier League-sändningar, sa Fredrik Johansson, presschef på Viaplay groups sportavdelning till Expressen.

Glenn Strömberg har tidigare valt att inte uttala sig om avskedet. Men nu berättar han för Göteborgs-Posten om uppmärksamheten beslutet fått.
– Det är kanske lite annorlunda att de gick ut med det och att det blev de här skriverierna om det, säger han till tidningen.

”Det är absolut inga hard feelings från någon”

Glenn Strömberg gjorde sitt första mästerskap för SVT under EM i England 1996 och har hörts i samtliga fotbollsmästerskap på herrsidan, 13 stycken exklusive OS.
– Det är absolut inga hard feelings från någon, jag skulle inte ens nämna ordet. Jag har skrivit på ett kontrakt på fyra år med Viaplay och då är det upp till dem och den andra parten att komma på en lösning, säger han till tidningen.

"Saker ändras lite hit och dit"

Men Glenn Strömberg stänger inte dörren för SVT helt och hållet och erkänner att allt kan hända. En comeback är alltså inte helt omöjlig. 

– Låt en liten kille, som förvisso blivit gammal, ha en förhoppning om att saker ändras lite hit och dit, säger han till tidningen. 

/
SVT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!