Katten Elis visade sannerligen att han hade flera liv. (Genrebilder).
Katten Elis visade sannerligen att han hade flera liv. (Genrebilder). - Foto: Anders Wiklund/Janerik Henriksson/TT

Katten Elis hamnade i tvättmaskinen – snurrade runt i en halvtimme

Kattungen Elis som är en blandras mellan norsk skogskatt och maine coon fick sig en rejäl åktur i en aktiv tvättmaskin. Det som kunde ha gått riktigt illa för det lilla livet fick sig i alla fall ett lyckligt slut.


Kattungen Elis visade sannerligen att han har flera liv efter att han hamnat i en tvättmaskin som var igång i full rulle, vilket P4 Värmland var först att rapportera om.

Det var när Elis matte skulle slänga in några kökshanddukar i tvättmaskinen som det lilla missödet skedde, då Elis bestämt sig för att sova i maskinen. Den tio månaders kattungen fick sig därmed en rejäl åktur. 

– Jag hade väl ingen tanke på att den rackaren skulle ligga där och sova. Jag slängde bara in några kökshanddukar som bara skulle sköljas upp. Jag ville ju inte tvätta dem och tack och lov inte i nittio grader, säger matte till radiokanalen.

Elis fick förhöjda levervärden

Efter tjugoåtta minuter i trettio grader med centrifugen på hittade matte sin pälskling. Hon berättar till radion att hon åkte in i ilfart till veterinären och väl på plats berättade veterinären att lilla Elis inte skulle överleva.

Men efter fem dagar när matte åkte in för att träffa Elis hade han mirakulöst överlevt. Däremot hade Elis klor gått av och han hade förhöjda levervärden. Och tur nog hade hade han inget vatten i lungorna och inga skelettskador.

Till P4 Värmland berättar Elis matte att han i dag mår bra, han äter och busar med mattes andra djur.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!