Oväntade tipset många missar – det här ska du alltid ha i diskmaskinen
Skippa spolglansen och använd denna produkt som du mest troligen har hemma i skafferiet. - Foto: Janerik Henriksson/TT

Oväntade tipset många missar – det här ska du alltid ha i diskmaskinen

Är du någon som använder spolglans när du diskar i diskmaskinen? Då kan det vara läge att tänka om ifall du värnar om miljön. Det finns faktiskt ett miljövänligare alternativ som dessutom är ekonomiskt.


Det är många som påverkas av den ekonomiska situationen som samhället befinner sig i just nu. Många försöker spara pengar på olika sätt för att få ner sina kostnader så mycket som möjligt.

När det kommer till att diska så sparar man i de flesta fall pengar genom att diska i diskmaskin jämfört med att diska för hand, helt enkelt för att maskinen använder vatten och energi på ett mer effektivt sätt än när man diskar för hand. Det gäller även att maxa diskmaskinen med så mycket disk som möjligt. 

Dessutom sparar man en massa tid och det är väl alltid ett plus? 

Ättika i diskmaskinen

Förutom disktabletter och maskindiskmedel i pulverform kan man också använda sig av spolglans. Den hjälper till att ta bort vatten från diskens yta under den sista sköljningen och därmed torkar den. Utan spolglans kan vattendroppar torka på disken och lämna tråkiga märken.

Men spolglans innehåller oftast även mycket kemikalier, och för en som gärna värnar om miljön blir medlet en riktig miljöbov. 

Som tur finns det ett annat smart och miljövänligare alternativ som nästan alla garanterat redan har hemma i skafferiet.

Miljövänligt och billigt 

Hör och häpna, i stället för spolglans använder du vanlig ättika. 

Precis på samma sätt som du doserar med spolglans lägger du i stället till ättika, och vips så kommer den att göra disken skinande ren!

Dessutom hjälper ättikan till att hålla diskmaskinen i sig ren, vilket är ett riktigt plus i kanten. 

Att byta ut spolglansen mot ättika är både miljövänligt och effektivt men också ett ekonomiskt alternativ. 

Källa: Ekotipset & Beko.com

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!