Nu är det lag på att id-märka sin katt och registrera sin misse hos Jordbruksverket. Flera kattägare har upplevt problem med registreringen. Men håll ut - snart är allt i sin ordning igen.
Nu är det lag på att id-märka sin katt och registrera sin misse hos Jordbruksverket. Flera kattägare har upplevt problem med registreringen. Men håll ut - snart är allt i sin ordning igen. - Foto: Jonas Ekströmer/TT/Alberto Pezzali/AP

Kattregistret skapar förvirring – då är problemen lösta: "Struntar i..."

Många kattägare misslyckas när de ska registrera sin katt på Jordbruksverkets hemsida. Vissa upplever även problem vid betalning av tjänsten. Men lugn, snart ska allt vara löst och din misse kan registreras utan komplikationer.


I årsskiftet var det dags! Den nya lagen som vänder sig till landets alla kattägare om att id-märka och registrera sin katt på Jordbruksverkets hemsida blev aktuell.

Intresset var till och med så stort att hemsidan kraschade, vilket berodde på en överlastning eftersom många personer varit inne på hemsidan samtidigt.

— Det är ett väldigt stort intresse. Vid ett tillfälle hade vi över 20 000 personer som var inne och registrerade sig, sa Christoffer Leijonwirth, projektledare för kattregistret på Jordbruksverket, i början av året till TT.

Kattregistret spinner inte för alla kattägare

Fastän hemsidan kraschade första dagarna på året har flera kattägare upplevt fortsatt problem med registreringen och många misslyckas med att registrera sin misse. Ett gott tecken kan man tycka – då många kattägare är måna om att registrera sitt husdjur.

Några kattägare som Nyheter24 varit i kontakt med menar att de inte kan registrera sina katter samt att de upplever svårigheter med bland annat att få bekräftelse från betalning av e-tjänsten. 

— Om samma problem uppstår för flera kattägare tänker jag eventuellt att folk struntar i att registrera sin katt eller helt enkelt glömmer bort det, skriver en kattägare till Nyheter24.

Jordbruksverket skriver på sin hemsida att problemen ska vara löst andra veckan i februari.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!