Kundens otäcka upptäckt i IKEA-möbeln: "Invaderad av.."
Kundens video på den vidriga upptäckten fick över 200 000 visningar på Tiktok. - Foto: Markus Schreiber/TT & Johan Nilsson/TT

Kundens otäcka upptäckt i IKEA-möbeln: "Invaderad av.."

I en video på Tiktok visar en kund den vidriga upptäckten i samband med att hen köpte hem "KNIPSA-korgen". Nu svarar IKEA på kritiken gällande fyndet.


Det var i december som en kund gjorde den vidriga upptäckten när hen kom hem med sina nya lådor ifrån IKEA i Singapore.

Väl hemma så märkte kunden att lådorna, som var ämnade till ett barnrum, var fyllda med insekter.

IKEA svarar: Inte från varuhuset

Videon, som publicerades i mitten av december, visade kunden slå en av IKEA-korgarna mot marken i varuhuset och sedan zooma in för att visa en mängd småkryp som trillar ur korgen och rör på sig. 

Detta för att visa att insekterna inte hade kommit från hennes hem utan att de även fanns i fler korgar i varuhuset. 

TikTokaren, som inte avslöjade sitt namn i videon, sa att de först ringde IKEA angående lådorna och att företaget då svarade med att insekterna måste kommit från deras hem och inte från varuhuset. 

"Titta på insekterna som kryper ut ur KNIPSA-korgen", säger texten på skärmen i videon, med hänvisning till IKEA-modellen av sjögräs-vävda korgar. 

"Gå och prova själv.", tillägger användaren. 

Videon blev viral

Videon har fått över 200 000 visningar och är full av kommentarer som taggar IKEA. 

Användaren lade upp ytterligare en video några dagar senare med en skärmdump av vad som verkar vara ett mejl från IKEA som svarar angående lådorna. 

Företaget skriver att "de har rutiner för att undvika sådant här " och att det därför är "osannolikt att denna incident är relaterad till självaste produkten."

Tagits ur sortimentet

IKEA Singapore har sedan dess temporärt tagit ut produkten ur sina butiker.

Enligt singaporska TODAY, startade företaget en intern utredning för att ta reda på mer om incidenten och erbjöd TikTok-användaren ett presentkort som kompensation för problemet. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!