Bertil "Bärgar-Berra" Silwing berättar om det konstigaste uppdraget han kallats till.
Bertil "Bärgar-Berra" Silwing berättar om det konstigaste uppdraget han kallats till. - Foto: Naina Helén Jåma/TT och Skärmavbild/Vägens hjältar/discovery+

Vägens hjältar-Berra om det konstigaste uppdraget han fått: "Sonen..."

I "Vägens hjältar" får tittarna följa bärgare och vägassistans som kommer till undsättning när olyckan är framme. För Nyheter24 berättar Bertil ”Bärgar-Berra” Silwing om de konstigaste uppdragen han kallats till.
– Listan kan göras lång, säger han.


Det var år 2015 som "Vägens hjältar" hade premiär på Kanal 5 och än idag rullar succéprogrammet i kanalen och på discovery+. Numera är de medverkande profilerna både välkända och folkkära – inte minst Bertil ”Bärgar-Berra” Silwing

65-åringen, som till och med blivit avbildad som docka efter sina många år i tv-rutan, har varit med om både det ena och andra under sin långa karriär i bärgningsbranschen.

Foto: Christine Olsson/TT

"Vägens hjältar"-Berra: "Slutade i ett dike"

Men vilka är egentligen de konstigaste uppdragen som han blivit kallad till? Enligt Berra kan "listan göras lång". Ett särskilt starkt minne har han dock av när ett barn fick en inte så god idé.

– Jag tror han var två-tre år och väntade i bilen med motorn igång. Föräldern gick in i huset för att hämta något, berättar han för Nyheter24 och fortsätter:

– Sonen i bilen har sett hur man gör, lyckas få i en växel och bilen kör in på tomten, över altanen ut på gräsmattan bakom huset, ner för en slänt och slutade i ett dike med den lilla gynnaren stående i framsätet krampaktigt hållande i ratten.

Lyckligtvis kom ingen till skada.

– Det var tur att airbagen inte löstes ut. Det var för låg fart, konstaterar Berra.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Man anhållen för våldtäkt utomhus i centrala Åre

Morgonens nyheter 29 mars

Här kommer morgonens nyheter i korthet.

Tyskt pollen drar in över Sverige i påsk

Björken blommar inte än. Ändå kan den känslige åka på en pollensmäll under påsken. Förklaringen ligger i luftströmmen söderifrån.

Tidig eller sen påsk – fullmånen avgör

Julen inträffar punktligt varje år. Men påsken? Där kan det skilja en månad. Anledningen är lika mycket religiös som astronomisk.

Biden fick hjälp av Obama och Clinton på scen

USA:s president Joe Biden fick på torsdagskvällen sällskap av sina företrädare Barack Obama och Bill Clinton vid ett insamlingsevenemang i New York på torsdagskvällen. De tre deltog i ett samtal där allvar blandades med skämt, modererat av Late Night-programledaren Stephen Colbert.

Polisen i Växjö rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"En trafikolycka mellan en fotgängar och en personbil sker på Kungsgatan.", skriver polisen på sin hemsida.