Bertil "Bärgar-Berra" Silwing berättar om det konstigaste uppdraget han kallats till.
Bertil "Bärgar-Berra" Silwing berättar om det konstigaste uppdraget han kallats till. - Foto: Naina Helén Jåma/TT och Skärmavbild/Vägens hjältar/discovery+

Vägens hjältar-Berra om det konstigaste uppdraget han fått: "Sonen..."

Publicerades: 22 Jan, 18:16

I "Vägens hjältar" får tittarna följa bärgare och vägassistans som kommer till undsättning när olyckan är framme. För Nyheter24 berättar Bertil ”Bärgar-Berra” Silwing om de konstigaste uppdragen han kallats till.
– Listan kan göras lång, säger han.


Det var år 2015 som "Vägens hjältar" hade premiär på Kanal 5 och än idag rullar succéprogrammet i kanalen och på discovery+. Numera är de medverkande profilerna både välkända och folkkära – inte minst Bertil ”Bärgar-Berra” Silwing

65-åringen, som till och med blivit avbildad som docka efter sina många år i tv-rutan, har varit med om både det ena och andra under sin långa karriär i bärgningsbranschen.

Foto: Christine Olsson/TT

"Vägens hjältar"-Berra: "Slutade i ett dike"

Men vilka är egentligen de konstigaste uppdragen som han blivit kallad till? Enligt Berra kan "listan göras lång". Ett särskilt starkt minne har han dock av när ett barn fick en inte så god idé.

– Jag tror han var två-tre år och väntade i bilen med motorn igång. Föräldern gick in i huset för att hämta något, berättar han för Nyheter24 och fortsätter:

– Sonen i bilen har sett hur man gör, lyckas få i en växel och bilen kör in på tomten, över altanen ut på gräsmattan bakom huset, ner för en slänt och slutade i ett dike med den lilla gynnaren stående i framsätet krampaktigt hållande i ratten.

Lyckligtvis kom ingen till skada.

– Det var tur att airbagen inte löstes ut. Det var för låg fart, konstaterar Berra.

Relaterat
Senaste nytt

1 400 mobiler stulna – polisen ber om hjälp

1 timme sedan

Vattnet sjunker efter dammkollapsen

1 timme sedan
Ukrainska myndigheter uppger att vattnet gradvis minskar i de översvämmade områdena efter dammkollapsen tidigare i veckan.

Äldre man drunknade vid campingplats

2 timmar sedan
En man i 75-årsåldern drunknade i Stor-Åskasjön nordväst om Örnsköldsvik, natten mot lördag.

Expertpanel i USA backar alzheimermedicin

2 timmar sedan
En rådgivande expertkommitté anlitad av den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA har enhälligt röstat för att en senare studie av en ny alzheimermedicin visar på klinisk nytta.

Försvunna barn i Amazonas hittade vid liv

2 timmar sedan
De fyra barn som i över en månad har varit försvunna efter en flygolycka i den colombianska delen av Amazonas regnskog har hittats vid liv. Ja, barnen har hittats, men jag behöver ett flyg eller en helikopter för att åka och hämta dem snabbt, säger barnens släkting Fidencio Valencia till AFP.

Colombia och gerillagrupp överens om vapenvila

idag 01:38
En gnista hopp om fredligare tider har tänts i Colombia. Landets regering och gerillagruppen ELN är överens om en sex månader lång vapenvila.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.