Förpackningen innehöll en grön-mardröm.
Förpackningen innehöll en grön-mardröm. - Foto: Christine Olsson/TT/Privat

Mikael gjorde ett mardrömsfynd i varan på Lidl: "Höll på att spy"

Det som skulle bli ett gott komplement till maten för Mikael, slutade i en grönaktig mardröm. Frågan kvarstår – hur hamnade det osmakliga pålägget i butik?


Det var när Mikael i vanlig ordning gjorde sina vardagsbestyr och avslutade dagen på Lidl för att handla mat, som han omedvetet råkade köpa med sig ett rejält måndagsexemplar av leverpastej.

För det som skulle bli ett gott tillbehör till en smörgås blev den värsta mardrömmen i matvägar. När Mikael öppnade leverpastejen av märket "Enebacken Bredbar Leverpastej" från Lidl såg han att pastejen i själva verket var en grön paketerad mögelklump. 

– Jag höll på att spy när jag skulle äta en smörgås. Jag fick en liten chock och undrade hur det kunde se så illa ut. Lite mögel i nån kant på produkter kan man se ibland på varor. Men denna var ju helt grön, säger Mikael till Nyheter24.

"Jag vill aldrig mer äta leverpastej"

Paketet med leverpastej var daterat med bäst före-datumet 28 januari och Mikael berättar att han öppnade paketet den 6 januari i år.

Mikael oroas över det faktum att det kan ha funnits fler produkter samt varor utöver leverpastejen, som säljs i det dåliga, gröna skick som han fick betala för. Han tog paketet och gick tillbaka till butiken för att visa leverpastejen för att se vad som blivit fel hos leverantören liksom hanteringen av varor.

Den mögliga leverpastejen. Foto: Privat

– Jag kände inte mig direkt tagen på allvar. Jag skulle bara tänka på den gröna pastejen om jag skulle bre en ny smörgås även om den nya var färsk.

Mikael berättar att personalen erbjöd honom en ny leverpastej av samma märke, vilket inte intresserade honom längre. I stället önskade han få sina pengar tillbaka men menar att personalen inte gjorde någon reklamation. 

– Jag vill aldrig mer äta leverpastej och vill inte handla mer i den butiken. Ska jag nån gång handla hos Lidl blir det en annan butik.

Nyheter24 har sökt Lidl för en kommentar.

/
Mat
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!