Upp emot hälften av de gripna är minderåriga, något som försvårar polisens arbete
Upp emot hälften av de gripna är minderåriga, något som försvårar polisens arbete - Foto: Nils Petter Nilsson och Fredrik Sandberg/TT

Polisen har gripit ett 30-tal under våldsvågen

Skjutningar och sprängningar har den senaste tiden blivit en del av vardagen. Flera personer ska ha gripits under polisens insatser mot kriminella verksamheter. Men något försvårar det polisiära arbetet.


I den pågående våldsvåg som nu sveper över huvudstaden har upp emot ett 30-tal personer gripits. Våldsvågen är koppad till den växande kriminella verksamheten och inleddes på juldagen. 

Hur polisen arbetar med våldsvågen kan du läsa mer om här.

Försvårar det polisiära arbetet

Nu kommer uppgifter som gör gällande att upp emot hälften av de gripna är minderåriga och att det även förekommer barn så unga som 12 år. 

I en intervju med Sveriges Radio säger utredaren Torsten Alm att åldern på de gripna är något som försvårar polisens arbete.

– Är de under 15 år så får vi inte låsa in dem och ska vi prata med dem eller höra dem så får vi inte göra det heller. Det blir svårigheter för oss och det försvårar vårt jobb, säger Alm i intervjun. 

Av de gripna förekommer barn och ungdomar som ska ha avlossat skarpladdade vapen och som ska ha anlitats av kriminella nätverk för att begå våldsdåd. 

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!