Stockholm

Liberalerna ville hedra offer från Auschwitz – la upp fel bild

. Foto: Fredrik Sandberg/TT & Markus Schreiber

Liberalerna ville hedra offren från Förintelsen i samband med minnesdagen. Försöker till att hedra gick dock väldigt fel och istället för en bild från Auschwitz använde partiet en bild från Sudan.


Den 27 januari är Förintelsens minnesdag och under fredagseftermiddagen la Liberalerna upp en bild på Twitter för att hedra offren i Auschwitz. 

Under bilden löd texten såhär: 

”I dag är det 78 år sedan Auschwitz befriades. Vi får aldrig glömma alla de människor som föll offer för nazismens fruktansvärda brott. Utan vi måste föra deras berättelser vidare. Vi lovar fortsätta stå upp mot intolerans, främlingsfientlighet, rasism och antisemitism.”

Det började ganska fort trilla in kommentarer som påpekade den stora missen från Liberalernas håll. 

I stället för en bild från det ökända förintelselägret Auschwitz använde de en bild från Sudan.

”Ett olyckligt misstag”

Enligt Liberalernas presstjänst var det ett misstag som låg bakom publiceringen av bilden. Partiets presstjänst kommenterar till Aftonbladet över mejl:

”Det är ett olyckligt misstag som nu åtgärdats. Det går inte att missta Liberalernas engagemang i arbetet mot antisemitism idag och historiskt. Antisemitismen har ingen plats i vårt samhälle och så sent som igår gick vi fram med nya skarpa förslag för att stärka arbetet mot antisemitism i skolan”

Foto: Liberalerna/Twitter
Det riktiga Auschwitz-Birkenau Foto: Markus Schreiber

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.