Kvinnan får nu ersättning om 125 000 kronor.
Kvinnan får nu ersättning om 125 000 kronor. - Foto: Helena Landstedt/TT/Arkivbild/TT

Coop-anställd fick sparken efter kassafel – får skadestånd på 125 000 kronor

En anställd fick utan förvarning sparken från en Coopbutik. Enligt arbetsgivaren ska den anställde ha pratat i telefon under arbetstid, vilket var motiverat att göra. Arbetsdomstolen menar att arbetsgivaren inte haft fog för att avskeda den anställda.


Kvinnan i fråga ska enligt en Coopbutik ha pratat i sin privata mobil under kassatjänstgöring och börjat stänga ned butiken innan butiken skulle stänga.

Men att kvinnan använt i sin privata mobil under kassatjänstgöring var motiverat att göra, ansåg Arbetsdomstolen eftersom arbetsgivaren kommunicerade arbetsuppgifter med de anställda via privata sms. Kvinnan ska sedan utan förvarning fått ett skriftligt meddelande utan varning.

– Jag fick en varning på posten. Butiksägaren hade aldrig pratat med mig om problemen, så det kom som en ren chock för mig. Strax efter det fick jag sparken. Det fanns inte heller någon chans för mig att förbättra mig på de punkter som chefen påpekat, säger den anställda till Handelsnytt.

Saknades bevis för flera av anklagelserna

Men när Handels och LO-TCO Rättsskydd tittade närmare på fallet med den avskedade upptäckte man att det saknades bevis för flera av anklagelserna som arbetsgivaren hävdar att kvinnan gjort.

– Efter att vi pratat med medlemmen framkom det att många av handlingarna hon anklagades för inte stämde. I de fall som påståendena stämde fanns det förklaringar till varför hon agerat som hon gjort, säger Linn Munthe, förbundsjurist inom arbetsrätt på TCO rättskydd till tidningen.

Kvinnan har tidigare agerat visselblåsare

En bakgrund till konflikten på Coopbutiken, enligt facket Handels, var i stället personliga motsättningar mellan butikschefen och den anställda. I domen från Arbetsdomstolen nämns bland annat att kvinnan och en kollega till henne tidigare agerat visselblåsare om sexuella trakasserier, vilket ogillades av chefen.

Enligt Arbetsdomstolen saknade arbetsgivaren fog för att avskeda den anställda. Nu ska arbetsgivaren betala ett skadestånd på 125 000 kronor och ersättning för utebliven lön.

– Den här domen visar att arbetsgivaren som är skyldig att bevisa att en anställd har brutit mot anställningsavtalet vid ett avskedande. Det räcker inte med svepande anklagelser om misskötsamhet eller liknande, säger Linn Munthe till tidningen.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!