Den kända notoriske brottslingen Charles Bronson kan bli frigiven, efter nästan femtio år i fängelse
Den kända notoriske brottslingen Charles Bronson kan bli frigiven, efter nästan femtio år i fängelse - Foto: Stella pictures

Skräckfången Bronson kan bli benådad – efter nästan 50 år i fängelse

Efter att ha spenderat nästan 50 år i fängelse kan nu den kända brottslingen och våldsverkaren Charles Bronson friges. Hans son samlar nu ihop pengar för att kunna köpa en husvagn om hans far blir frigiven.


En av Storbritanniens, och kanske hela världens, mest kända och våldsamma fångar har gjort sig känd under namnet Charles Bronson, men heter numera Charles Salvador.

Brottslingen dömdes för väpnat rån 1974, men har därefter, under sin tid i fängelset, attackerat andra medfångar och vakter vilket har resulterat i att han fått över 100 ytterligare domar tillagda på sitt ursprungliga straff. 

Nästan 50 år bakom lås och bom

Det är brittiska Daily Star som skriver att hans son, George Bamby-Salvador, menar att hans far inte varit våldsam på många år och således inte utgör någon fara för allmänheten längre. Det framgår ur ett inlägg på en donationssida han skapat. 

Han hoppas nämligen inbringa pengar för att kunna köpa en husbil till sin far, vid en eventuell frigivning. 

– Han har inte varit våldsam eller aggressiv på nästan 10 år. 

Efter snart 50 år i fängelse har han alltså nu bett om benådning. 

En pånyttfödd konstnär

Den 6 mars ska Charles Bronson infinna sig framför den brittiska frigivningsnämnden där hans öde ska avgöras. 

– Charlie är inte en aggressiv brottsling, han är en pånyttfödd konstnär som har tillbringat majoriteten av sin tid i fängelset segregerad med att göra sina konstverk, skriver sonen på hemsidan. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Äldre man vanvårdades på Attendo – dog

Trump framme vid domstolen

USA:s expresident Donald Trump har anlänt till domstolen i New York.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Örebro

"En trafikolycka har inträffat i Almby", skriver polisen på sin hemsida.

Kursras för Trump-aktien

Trump Media & Technology Group – ex-presidenten Donald Trumps mediekoncern – planerar försäljning av 21,5 miljoner egna aktier och har även anmält att man kommer att öppna för ytterligare försäljning av 146,1 miljoner aktier av befintliga ägare.

Storbråk i parlament: Ledamot slogs i huvudet

Handgemäng har brutit ut i Georgiens parlament. Bråket handlar om ett kontroversiellt lagförslag, som innebär att medier och organisationer med utländska kopplingar skulle kunna stämplas som att driva "främmande makts intressen".

Starkare detaljhandel än väntat i USA

Försäljningen inom den amerikanska detaljhandeln steg med 0,7 procent i mars jämfört med månaden före. Det var starkare än väntat.