Mikael Staffas är vd för Boliden.
Mikael Staffas är vd för Boliden. - Foto: Johanna Norin/TT/Jonas Ekströmer/TT

Gruv-vdn:s lyxiga årslön – så mycket tjänar Bolidens vd Mikael Staffas

Boliden grundades 1931 och är i dag branschledande i Norden när det gäller hållbar metallproduktion. Hur mycket tjänar man då på chefsstolen för ett av Sveriges ledande bolag? Det har Nyheter24 svaret på.


Mikael Staffas, 57, blev vd 2018 för metallföretaget Boliden. Han har tidigare varit anställd och medlem av koncernledningen i Boliden sedan 2011, först som CFO och sedan 2015 som direktör för affärsområde Gruvor.

Dessförinnan har Mikael Staffas varit CFO vid Södra Skogsägarna samt partner på McKinsey & Co. Han är utbildad civilingenjör i teknisk fysik vid Kungliga Tekniska Högskolan och har en magisterexamen i företagsekonomi från INSEAD i Frankrike.

Så mycket tjänar Bolidens vd Mikael Staffas

Att vara vd för metallbolaget ger verkligen en utdelning i gruvan och kassan. Enligt Skatteverkets uppgifter som Nyheter24 tagit del av hade Staffas för taxeringsåret 2020 en förvärvsinkomst på 8 173 578 kronor.

Det ger honom en månadslön på 544 905 kronor. Han har även ett överskott av kapital på 746 728 kronor. Enligt Allabolag är Staffas även verksam i sex bolag.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!