Flera följare har kritiserat snabbmatsjätten på sociala medier
Flera följare har kritiserat snabbmatsjätten på sociala medier - Foto: Christine Olsson/TT & Jurek Holzer/TT

Anställda riktar skarp kritik mot McDonald's: "Inhumant och vidrigt"

Snabbmatsjätten McDonald's har varit en första arbetsplats för många ungdomar genom åren. Nu gör de en stor satsning på att anställa ännu fler, men det har mött kritik från anställda och före detta anställda i sociala medier.


Snabbmatsjätten McDonald’s har börjat skicka brev till många av landets ungdomar i ett syfte att få in fler i arbetslivet. Målet är att lyckas anställa hela 10 000 ungdomar inom loppet av tre år.

På företagets sociala medier marknadsför man just nu det så kallade "gröna kuvertet", vilket har fått folk att börja höja rösten mot arbetsgivaren. Man ger istället sin syn på erfarenheten man fått av att arbete på McDonald's. 

McDonald's får hård kritik i sociala medier

I ett inlägg ställer företaget frågan till sina följare om de har koll på sina rättigheter i arbetslivet. 

Företaget skriver bland annat i sitt inlägg att man som arbetstagare har rätt att få arbetsschemat minst två veckor i förväg. 

"Detta verkar inte stämma. Jag jobbar på mc och jag fick mitt pass några dagar innan jag skulle jobba. Ni bör ha koll på er egna kedja innan ni börjar prata allmänt", skriver en följare. 

En annan kritiserar företaget för deras arbetsvillkor. 

"Ni bör ha koll på alla restauranger innan ni börjar prata rättigheter. McDonalds som arbetsplats var både inhumant och vidrigt. Chefer som inte har en aning hur man är i en ledarskapsroll, ingen respekt för ens privatliv och allvarliga fel gentemot medarbetare togs aldrig på allvar".

En av kommentarerna på Instagram. Foto: Skärmavbild

Men det är inte bara negativa kommentarer i flödet. I en annan kommentar som postats framgår det också vilken uppskattad arbetsplats det varit för många andra. En följare kallar det "den bästa skolan jag någonsin gått".

En positiv kommentar i företagets flöde. Foto: Skärmavbild

Nyheter24 har sökt McDonald's för en kommentar.

Här kan du läsa mer om McDonald's, vilka hack du borde känna till och vad som skapar kilometerlång kö.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!