Farmor försökte ingripa när barnbarnet misshandlades.
Farmor försökte ingripa när barnbarnet misshandlades. - Foto: Janerik Henriksson/TT/Johan Nilsson/TT

Farmor försökte ingripa när barnbarnet misshandlades: "Hugga mig"

Det var när tonårspojken i sällskap av sin farmor satt på en pizzeria i Landvetter som två jämnåriga killar dök upp och skrämde pojken. Killarna förföljde sedan farmodern och pojken – och gick till attack.


När tonårspojken besökte en pizzeria i Landvetter i början av november förra året med sin farmor såg han en kille som han tidigare varit i konflikt med, rapporterar Göteborgs-Posten.

I fjol dömdes två unga killar för att ha misshandlat honom, varav ena killen var utanför pizzerian tonårspojken var på. I förhör säger tonårspojkens farmor att killen "gick fram och tillbaka utanför" och tittade in på dem hela tiden.

Tonårspojken såg sedan ytterligare en kille som han haft en konflikt med. I förhör ska pojken ha sagt att han känt sig hotad och tappat aptiten. Han ska sedan stoppat ner en kniv i fickan, som självförsvar ifall killarna hoppa på honom, hävdar pojken i förhör.

Killarna följde efter farmodern och barnbarnet

Farmodern och barnbarnet valde att lämna pizzerian för att ta med pizzan hem. De hoppade på en buss men killarna som vaktat utanför följde efter och klev av vid samma hållplats som tonårspojken och hans farmor.

– Farmor frågade varför de följde efter oss. De sa att de skulle träffa en kompis. Jag drar fram kniven så att de ska backa, sa pojken i förhör. Då hoppar de på mig. Jag ramlar på marken. Jag får slag och sparkar på mitt huvud. Jag känner att jag råkar slå någon av dem med kniven. De fortsätter sparka och slå mig, säger tonårspojken.

Farmodern skrek åt killarna att de skulle lämna hennes barnbarn i fred. Gärningsmännen svarade med att skrika "jävla hora" till henne. Samtidigt kom boende ut och skrek om att våldet skulle upphöra, skriver tidningen.

Killarna kastade sten mot tonårspojken

De unga killarna började sedan kasta sten mot tonårspojkens huvud. När polisen kom till platsen låg den blodiga pojken på en bäck. I förhör ska pojken inte velat namnge killarna som följt efter honom och sin farmor.

Under dagen kom dock namnen på gärningsmännen fram, och de kommer nu att ställas inför rätta för grov misshandel. Båda nekar.

– Vi skulle bara tjafsa lite. Han trodde väl att jag skulle slå honom så han drog fram en kniv. När han gjorde det försökte jag sparka bort kniven men då försökte han hugga mig i benet. Efter det ger jag honom en spark i magen, sa en av de misstänkta killarna i förhör.

Enligt honom ska han ha slagit tonårskillen i försvar eftersom målsäganden huggit honom med sin kniv. Även den andre killen påstod att de gick till attack i självförsvar efter att målsäganden drog fram en kniv och högg mot dem.

Farmodern efter misshandeln: "Inte levt i dag"

I dag vågar tonårspojken inte vistas ute i Landvetter. Även farmodern ska vara rädd för att gå ut och säger i förhör:

 – Det är förskräckligt. Jag fattar inte hur man kan sparka på folk som ligger ner och siktar in sig på huvudet, och bara fortsätta och när de står massa vuxna runt om. Hade NN varit själv hade han inte levt i dag, det är jag fullständigt övertygad om.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Amnesty: Mörkt år för mänskliga rättigheter

VMA om kraftig brand i Södertälje

Ett viktigt meddelande till allmänheten (VMA) har utfärdats till boende i Södertälje med anledning av en brand i en industrilokal, rapporterar P4 Stockholm.

"Tiktok är inte vilket företag som helst"

Tiktok slängs ut ur USA. Eller? En rättslig strid väntar sannolikt, som kan ta flera år. Hur den prövningen kommer att falla ut är jättesvårt att sia om. Det är ytterst en fråga om en tolkning av konstitutionen, säger Nils Ivars, på advokatfirman Vinge i Sverige, som även är advokat i New York.

Polisen i Växjö rapporterar om brand

"Rökutveckling på Vänortsvägen.", skriver polisen på sin hemsida.

Blinken till Peking – ska pressa Kina om kriget

Kina stöttar den ryska försvarsindustrin, enligt USA. Peking tillbakavisar anklagelserna. Nu reser USA:s utrikesminister Antony Blinken till Kina för att öka trycket på supermakten om Ukrainakriget.

Trots gängvåldet – inget rår på knarkpriserna

Pandemi, inflation eller gängkrig – inget verkar bita på de historiskt låga gatupriserna på narkotika, enligt en ny rapport. Det visar på svårigheterna med att bekämpa den här marknaden, säger Ulf Guttormsson vid organisationen CAN.