En ny trend har blivit viral där du på ett enkelt sätt kan införa lite lyx till morgonkaffet
En ny trend har blivit viral där du på ett enkelt sätt kan införa lite lyx till morgonkaffet - Foto: Anders Wiklund/TT & Claudio Bresciani / TT

Så lyxar du till drycken enligt ny trend: ”Så tillfredsställande…”

Publicerades: 21 Mar, 17:52, Uppdaterades: 21 Mar, 22:01

Att starta dagen med en kopp kaffe är en vanligt förekommande rutin för många vuxna. Nu har en trend blivit viral som på ett enkelt sätt visar hur du lyxar till kaffet med ett enkelt redskap och en god ingrediens.


När väckarklockan har ringt och det är dags att starta dagen har alla sina egna rutiner. Men en sak som för många, åtminstone vuxna, är en gemensam nämnare är att starta dagen med en kopp kaffe.

Kaffetrenden är viral på Tiktok

En ny trend på sociala medier-plattformen Tiktok sprids nu och den får din morgonkopp att framstå som att en barista serverat den. 

På ett ögonblick och med ett redskap får du en lyxig kopp kaffe istället för den vanliga släta koppen med bryggkaffe. 

Flera filmer sprids nu på plattformen där man visar upp en ny ”skumteknik”. 

Genom att använda sig av en mjölkskummaren kan man få en lyxig kopp kaffe i ett kick.

Det du gör är att hälla i något gott, till exempel kolasås i botten. Ta din mjölkskummare och doppa i kolasåsen. Lyft upp skummaren en bit och sätt på den så att kolasåsen fyller insidan i ett jämnt och cirkulärt mönster. Höj sedan skummaren en bit till och gör samma sak. Upprepa ett par gånger till du fått en jämn fördelning av kolasåsen på insidan av glaset. 

Därefter fyller du på med is, mjölk och slutligen kaffe. Och på så sätt får du en lyxig iskaffe med kolasås, redo att avnjutas. 

Användaren @liv.yah visar hur du på ett enkelt sätt, endast med en mjölkskummare och kolasås gör din egen iskaffe med karamellsmak.

I kommentarsfältet har flera överraskats över hur god den nya trenden får kaffet att framstå.

"Det är så tillfredsställande", skriver en användare.

Foto: Skärmavbild/Tiktok

En annan verkar uppskatta kreativiteten.

"Jag älskar det!!! Så kreativt"

En användare verkar vara nöjd med resultatet. Foto: Skärmavbild/Tiktok

En tredje person är imponerad över resultatet och skriver: 

"Vilken smart idé! Det ser jättebra ut!"

En användare imponeras över det färdiga resultatet av kaffet. Foto: Skärmavbild/Tiktok

Kaffetrenden som kaffedrink

Men den nya kaffetrenden har också medfört att ett alternativ till drinkmenyn också tagits fram. Och blivit väldigt viralt. I ett klipp med över 6,5 miljoner visningar, visar användaren @sharebykatie hur du gör ”Bailey’s iskaffe”.

Här kan du läsa mer om fler trender, tips och lifehacks.


/
/
Relaterat
Senaste nytt

Hotell i Somalia attackerades

Så gör kommunerna när familjer inte kan betala

Många barnfamiljer har det tufft ekonomiskt just nu. Men bara ett fåtal kommuner har blivit mer generösa när familjer har svårt att betala exempelvis förskoleavgiften, visar en enkät från TT. Det är det minsta vi kan bidra med, säger Kristian Johansson, ekonomichef i Marks kommun.

SAS-missen: Listades som under tvångslikvidation

Flygbolaget SAS visades under några timmar på fredagen som "under tvångslikvidation" i det danska bolagsregistret. Orsaken: Ett försenat bokslut.

Morgonrock ska ge demenssjuka nattro

Personalen vid ett äldreboende på Värmdö utanför Stockholm provar nu en ny variant för att skapa lugn och nattro hos demenssjuka. De anställda tar nämligen på sig morgonrock som en del av kvällsrutinerna.

Turkmenistans diktator ska stoppa all rökning

1 timme sedan
Ledaren i ett av världens mest slutna länder inför ytterligare påbud. Inom två år ska hela Turkmenistan ha slutat röka, slår diktatorn Serdar Berdymuchamedov fast.

1 400 mobiler stulna – polisen ber om hjälp

2 timmar sedan
Under natten mot fredag stals cirka 1 400 mobiler, till ett värde av över sex miljoner kronor, från ett förråd i ett industriområde i Lund. Telefonerna tillhör Lunds kommun och nu ber polisen allmänheten om hjälp då de har kört fast i utredningen.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.