- Foto: Pexels

Dejtingexperten tipsar: Så undviker du att fastna i ett "situationship"

Att orientera sig i dejtingdjungeln är inte alltid det lättaste. Med alla dejting-appar är det många som har svårt för att "binda sig" och att hamna i ett så kallat "situationship" har blivit allt vanligare. Nu berättar dejtngexperten hur du slipper limbot.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

Dejtingvärlden kan kännas som en riktig labyrint och långt ifrån enkelt. Det vet nog de flesta som någon gång gett ut sig i dejtingdjungeln. 

Allt ifrån nervösa förstadejter till att behöva ställa den läskiga frågan: "Vad är vi egentligen?"

Det är inte alltid lätt att veta vad personen du dejtar känner. 

Har du tvivlat på om din partner är på samma bana i relationen som du är? I ett “situationship” lever du i en ovisshet som dikterar din civilstatus. 

Ett typiskt tecken på att du befinner dig i ett “situationship” är att du inte kan svara på frågan vad ni är för något i relationsväg. Relationen går inte att definiera och har aldrig blivit officiellt kommunicerad.

Varför hamnar vi i “situationships”?

Det är lättare idag att hitta den perfekta dejten tack vare dejtingappar. Men med fler valmöjligheter kommer rädslan för att missa något i kärleksväg. Tanken om att gräset alltid är grönare på andra sidan har blivit allt vanligare när valmöjligheterna plötsligt känns oändliga.

Många människor befinner sig i tillfälliga relationer där de inte vet var de står eller var de är på väg, de hamnar i ett slags limbo helt enkelt. 

Vad säger dejtingexperten?

Enligt Logan Ury, Director of Relationship Science på Hinge, är nyckeln till att undvika att hamna i ett “situationship” att vara uppmärksam på vad du letar efter redan från början. 

– Du vill inte vara med någon i sex månader för att sedan få reda på att ni inte har samma avsikter om vad relationen ska leda till, säger hon.

Dejtingexpertens råd: Så här undviker du ett “situationship”

Fråga dig själv vad du vill ha och behöver. Letar du efter något mer seriöst? Om inte, då kanske ett "situationship" fungerar perfekt för dig. Om ja, då finns det tips på hur du kan ta dig vidare från limbon.

Försök att definiera relationen

På frågan om vad som gjorde förhållandet svårt att definiera var det vanligaste svaret, från 56 % av användarna på Hinge, "Jag visste inte vad de ville ha ut av förhållandet." Det är viktigt att stämma av för att se till att ni är på samma sida om var ni är och vart ni är på väg. 

Oavsett vad personen säger att de letar efter, tro dem!

Du kanske hör svaret du själv vill höra, eller så kanske de säger till dig att de bara letar efter att ha lite roligt tills vidare. Om du inte får det svar du vill höra, försök inte ändra deras uppfattning. Acceptera deras svar och välj därefter hur du vill gå vidare med relationen. 

Bestäm om du vill stanna kvar i relationen

Om du vill ha något mer seriöst än vad hen ger, är det dags att hitta det med någon annan person. Slösa inte tid på att försöka ändra på personen. 

/