På sociala medier sprids klipp där personer missbrukar en av Lidls tjänster till betalande kunder.
På sociala medier sprids klipp där personer missbrukar en av Lidls tjänster till betalande kunder. - Foto: Pär Fredin/TT/Tiktok/lidlslicers

Lidl-butiker utsatta för skadegörelse av kunderna – stor fara för allergiker

På sociala medier sprids det klipp på personer som lägger fel matvaror i Lidls brödskärmaskin. Lågprisjätten är medvetna om klippen och uppmanar nu personerna bakom kontona till att sluta – då detta äventyrar hälsoaspekten.


Lidl är en välkänd livsmedelskedja som har sitt ursprung i Tyskland. Sedan de etablerade sig i Sverige har de blivit en av de mest populära butikskedjorna bland svenska konsumenter.

I förra veckan uppmärksammades Lidl på stort efter att de meddelade att de från och med måndag 27 mars fryser och sänker priserna på över 100 varor, med en genomsnittlig sänkning på 11 procent.

Här kan du läsa om Lidls alla 132 varor som lågprisjätten sänkt priserna på.

Lidl växer stort i sociala medier

Lidls popularitet växer inte enbart på grund av att de nu sänkt priset efter matjättarnas prishöjningar i takt med den galopperande inflationen, utan även på sociala medier.

På Tiktok lägger bland annat personer upp videoklipp där de hyllar matbutikens prisdrag eller när de testar på Lidls olika produkter och utvärderar dem, vilket i sig blivit till en trend.

Personer missbrukar Lidls brödskärmaskin

Om du någon gång besökt en av alla Lidls matbutiker har du säkert sett brödskärarmaskinen placerad vid brödavdelningen. Den kan kunder använda för att få det färska brödet de tänkt köpa färdigskivat.

Men på Tiktok florerar det nu anonyma konton med klipp på personer som använder maskinen på helt fel sätt. I stället för att lägga i det bröd man tänkt köpa, lägger personer i allt från meloner, fikabröd och grönsaker som maskinen sedan skär i flera bitar.

I kommentarsfältet till videoklippen uppmanar flera personer att de anonyma kontona ska testa fler varor som, medvetet och felaktigt, placeras i maskinen.

– Vi är medvetna om att det här förekommer och har informerat personerna bakom ett flertal konton på sociala medier om att det är allvarligt och absolut inte acceptabelt. En av våra högsta prioriteringar är att säkerhetsställa och upprätthålla livsmedelssäkerhet, skriver Lidls pressavdelning i ett mejl till Nyheter24.

Risk att livsmedel blandas – stor fara för allergiker

Lidls pressavdelning förklarar att när man använder olika produkter i en brödskärare avsedd för endast bröd finns det en "reell risk att livsmedel kontamineras".

– Detta i sin tur är väldigt allvarligt då kontaminerade livsmedel kan innebära en stor fara för de som till exempel har en allergi. Dessutom kan maskinerna gå sönder vilket riskerar att leda till personskador.

/
Mat
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!