Hemmakvälls nya godis chockar kunderna.
Hemmakvälls nya godis chockar kunderna. - Foto: Johan Nilsson/TT/Pressbild/Hemmakväll

Hemmakvälls nya godis chockar kunderna: "Riktigt skeptisk"

Älskar du godis har du förmodligen ätit en hel del sötsaker och testat olika smakkombinationer. När godiskedjan Hemmakväll i förra veckan lanserade en ny godis – möttes den av både skepsis och glädje.


Är din destination en mysig hemmakväll med godis – kan du hitta en hel del sötsaker på godisjätten Hemmakväll.

Har du besökt en av godiskedjans alla butiker i landet har du säkert lagt märke till en mängd udda godissorter som gjort tillfälligt besök i butiken genom åren. 

Hemmakväll lanserade ny udda godis

I slutet av mars lanserade Hemmakväll tillsammans med godistillverkaren Mormor Lisas, en minst sagt udda godissort. På Hemmakvälls Facebooksida publicerade godiskedjan en bild föreställande en ny kola – nämligen Fudge Bearnaise.

På Hemmakvälls hemsida beskriver de godisen med en "smak av bearnaise som är doppad i vit choklad". Enligt företaget är smakkombinationen en klassiker som blandar det söta med det lite syrliga, i det här fallet örten dragon. 

– Vi hoppas att många där ute kommer att våga testa den här unika godissorten. Under framtagningen har vi låtit bearnaiseälskare smaka fudgen och ja, det är blandade bud. Vissa älskar den och vissa tycker att tanken på bearnaise i en söt godis är lite för knäpp, säger Ole Lindell, lösgodisansvarig för Hemmakväll i ett pressmeddelande.

Hemmakväll kan få nya udda smakkombinationer

Men den något udda smakkombinationen fick flera personer på Facebook att tro att det i själva verket handlade om ett aprilskämt. Men man ska aldrig säga aldrig – för den unika godisbiten är här för att stanna.

Några personer skriver att de har svårt att tro att godiset ska vara gott medan andra menar att de måste testa den udda fudgen:

"Jag älskar bearnaisesås men är riktigt skeptisk om dessa godisar, usch… haha", skriver en person.

"Jag hoppas verkligen inte detta är ett aprilskämt. Kollegan är lyrisk och pratar om att han hittat meningen med livet", skriver en person medan en skämtsamt menar att det är dags att lägga fram klyftpotatis och kotlett, ingredienser och smaker som gifter sig väl med (fudge) bearnaise, på matbordet.

– Om vi märker att det finns ett intresse för den här tokiga smaken kommer det garanterat inte att sluta här, kanske nästa smak blir barbeque, rödvinsås eller en smarrig pepparsås, säger Ole Lindel.

Det råder delade åsikter om den nya smakkombinationen. Foto: Skärmdump/Facebook
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!